Onda insta a imposar el talent sobre el gènere i al consens polític i social per a aconseguir la igualtat real

Onda insta a imposar el talent sobre el gènere i al consens polític i social per a aconseguir la igualtat real
08/03/2021 -

En el Dia Internacional de Dona, el municipi d’Onda ha apel·lat al consens polític i social per a avançar en la igualtat real de gènere. Així ho han defensat diverses dones onderes en l’acte institucional que ha dut a terme l’Ajuntament i en el qual s’ha llegit un manifest conjunt a càrrec de l’alcaldessa, Carmina Ballester, la portaveu del grup popular, Elena Albalat, i del grup socialista, Marta Piquer, i les veïnes de la localitat Emi Navarro, Rosario Sansano i Paula Bonet, protagonistes del vídeo que ha elaborat el govern municipal en el qual huit dones onderes conten la seua història i reflexionen sobre la igualtat entre homes i dones.

“Tenim el deure de treballar per una terra on el talent s’impose al gènere, les oportunitats a les quotes i la igualtat a les injustícies. I, com no pot ser d’una altra forma, des d’aquest Ajuntament assumim el ferm compromís de continuar treballant per una terra plena de dones valentes, lliures i independents”, ha apuntat l’alcaldessa.

El Pla d’Igualtat Municipal, l’aplicació Onda SOS, la sala de lactància o les campanyes de conscienciació social són algunes de les polítiques que està duent a terme des del govern municipal. “Aquest és el nostre gran repte i la gran aportació que podem fer per fer xicotets nous passos cap a la igualtat real entre homes i dones”, ha afegit Ballester.

Completa programació

D’altra banda, cal recordar que Onda ha dedicat tot el mes de març a la igualtat real de gènere amb una ambiciosa programació. Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Onda s’han organitzat 12 activitats gratuïtes i virtuals, per a reivindicar el talent femení i promoure la formació per a sumar capacitats.

La campanya #JoNoSocFràgil ha arrancat ja amb la publicació de huit vídeos en xarxes socials per a realçar el talent de huit dones onderes que conten la seua història i donen la seua opinió sobre la igualtat. D’altra banda, fins al 18 de març es pot visitar, a la Casa de la Cultura de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores i dissabtes de 10 a 14 hores, l’exposició col·lectiva de fotografia ‘Dóna’.

El dia 9 a les 19 hores es desenvoluparà, a través de Zoom, la conferència ‘Talent en femení’ on es parlarà de ciclisme femení. Per al 10 de març, de 17 a 20 hores, s’ha organitzat una interessant jornada virtual sobre prevenció amb perspectiva de gènere, a la qual li seguirà una taula redona sobre música, feminisme i prevenció.

La nota lúdica i divertida a la programació la donarà la Scape Room virtual ‘Les Anònimes’ que es realitzarà el dissabte 13 a les 18 hores. Una altra activitat per a no perdre’s serà la conferència ‘Educar en l’afectiu com a prevenció de la violència de gènere, a càrrec de la Doctora en sociologia Carmen Ruiz Repullo, que es durà a terme el dimarts 16 a les 18.30 hores. El dijous 18 les onderes podran aprendre amb el taller ‘Digitalitzades’ sobre les noves formes de comunicació mitjançant plataformes en línia. En aquesta mateixa línia, durant el 23 i 24 de març, de 10 a 12 hores, es durà a terme el taller ‘Digitalitzades per a l’ocupació’, on s’ensenyaran habilitats digitals per a trobar treball.

El dissabte 27 les agrupacions musicals locals SAMVO, UMSCO, Big band Onda i la cantant Paula Mata oferiran un concert únic titulat ‘Música per a la igualtat’ que es retransmetrà per les xarxes socials de l’Ajuntament. Finalment, tancarà el cicle el taller que es desenvoluparà el 30 i 31 de març, de 10 a 12 hores, sobre eines digitals per a emprenedores. Per a participar en les activitats és necessària inscripció prèvia a través de la web municipal www.onda.es

Maletes per la igualtat

A més, igual que es va fer l’any passat, la regidoria d’Igualtat ha reeditat la campanya ‘Maletes violetes per la igualtat’ en la qual posa a la disposició dels centres educatius de primària aquestes maletes repletes de material lectiu per a conscienciar i educar en igualtat. Així mateix, es durà a terme una exposició itinerant en els centres de secundària amb les fotografies del concurs contra la violència de gènere que va organitzar el consistori el passat 25-N. Una altra activitat dirigida als instituts són les xarrades que duen a terme una parella de Policies Locals, home i dona, per a conscienciar sobre la igualtat en funcions i responsabilitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari