Onda impulsa la cultura ceràmica amb 'Remu(n)tar', un programa d'activitats per a aquest estiu

Onda impulsa la cultura ceràmica amb 'Remu(n)tar', un programa d'activitats per a aquest estiu
31/05/2021 -

El Museu del Taulell Manolo Safont d’Onda continua treballant per acostar la cultura ceràmica a la societat i posar en valor aquest art tradicional del qual la ciutat és referent des de l’últim segle. Per això, després de l’èxit de les iniciatives ‘Mutar-hi’ i ‘Mutar més’, que va posar en marxa l’Ajuntament durant el passat hivern i primavera, arriba ara ‘Remu(n)tar’, la reedició d’aquest cicle cultural i educatiu amb una important programació d’exposicions, visites guiades i tallers que els onders i visitants podran gaudir durant els mesos de juny, juliol i agost.

L’edil responsable del Museu del Taulell, Maria Prades, al costat del tècnic del Museu, Marc Ribera, han presentat aquest matí el nou programa d’activitats que arranca amb l’exposició temporal Gaudí i el trencadís, una important mostra internacional en la qual es relata l’origen i evolució de la tècnica del trencadís a través de l’obra modernista d’Antoni Gaudí, la qual es podrà gaudir fins al 15 de setembre.

Així mateix, el Museu també serà seu d’una de les tres ‘Escoletes d’estiu’, la de ‘Estiu de Ceràmica’, que ha organitzat el consistori per a facilitar la conciliació familiar durant aquest estiu. Allí, els xiquets i xiquetes podran gaudir de tallers experimentals, excursions i visites guiades orientades al fet que l’alumnat adquirisca coneixements en ceràmica a través dels seus propis descobriments.

El Museu també ofereix la possibilitat de concertar visites guiades a les exposicions per a qualsevol mena de grup, fins a 10 persones, o particulars, adaptades als protocols anticovid i amb un preu d’un euro per persona. A més, els visitants també tenen l’opció de complementar la visita amb un taller de ceràmica per a aprendre a fabricar els seus propis productes, amb un cost total de tres euros. A més, el 19 de juny se celebrarà una nova edició del taller ‘Dissabtes de ceràmica’.

Visites a la carta

Finalment, per al mes de juny s’ha programat l’activitat ‘Descobrir els taulells’, destinada a grups de tota mena que per temàtiques de projectes d’aula o centre, o per interessos particulars, necessiten que la visita interpretativa al Museu i tallers de ceràmica estiguen contextualitzats i emmarcats en alguna temàtica concreta, en coordinació entre els educadors del Museu i els responsables del grup interessat. Aquesta activitat té un preu de tres euros per persona i es realitzarà en grups màxims de 25 persones. És imprescindible reservar totes les activitats amb cita prèvia trucant al telèfon del Museu 964 770 873.

“Des d’aquest equip de govern continuem treballant per posar en valor la nostra tradició ceràmica i ens hem adaptat per a continuar establint aquestes connexions entre el Museu i la societat amb l’objectiu principal de donar a conéixer i reflexionar sobre la nostra cultura ceràmica, de la qual tan orgullosos ens sentim”, ha destacat Prades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari