Onda impulsa la solidaritat i la il·lusió al costat del comerç local “que sempre està ahí” aquest Nadal

Enguany, elfs del Pare Noel i patges dels Reis Mags portaran els regals dels més menuts a les seues llars des dels comerços onders

Onda impulsa la solidaritat i la il·lusió al costat del comerç local “que sempre està ahí” aquest Nadal

Si alguna cosa no ha canviat la pandèmia és que els xiquets i xiquetes esperen amb gran il·lusió l’arribada de Papà Noel i de les seues majestats, els Reis Mags d’Orient, a les seues cases. Però tampoc el servei i la resiliència del xicotet comerç de barri que, enguany, centra especialment els seus esforços en la campanya de Nadal. I és que, per a la regidora de Promoció Econòmica d’Onda, Maria Baila, aquest Nadal cal donar més suport que mai al comerç que tenim al costat de casa, “un comerç que ha estat tota la vida treballant per a oferir-nos, sempre, els millors productes i assessorar-nos”.

Des de fa unes setmanes, l’ajuntament s’ha bolcat a donar visibilitat a aquest treball moltes vegades invisible amb diferents iniciatives, com el street màrqueting, que ha omplit de bosses de compra gegants diversos espais del municipi, o amb el llançament d’un vídeo que mostra com qualsevol jove pot trobar el regal ideal per als seus sers estimats a la botiga que té davall de casa i no en internet.

Tal com assenyala Baila, enguany la pandèmia de la COVID-19 i els protocols que exigeix ha prioritzat mantenir la seguretat de tots els veïns i veïnes i comerciants, per la qual cosa no s’ha celebrat el tradicional mercat de Nadal. Per això, la campanya s’ha reinventat i ha optat per l’animació, les noves tecnologies i la solidaritat.

Pare Noel i els personatges de Disney seran alguns dels protagonistes. Per a animar als més xicotets, durant el mes de desembre han passejat pels carrers, però continuaran fent-ho el pròxim 23, 24, 29 i 30 de desembre i el 4 i 5 de gener, d’11.30 a 13 hores i de 18 a 19.30 hores.

Així mateix, el pròxim 23 i 30 de desembre i el 4 de gener, a les 18.30, 19, 19.30, 20 i 20.30 hores, la façana de l’ajuntament s’il·luminarà amb un videomapping, un espectacle audiovisual que mostrarà records i tradicions d’Onda.

Segons destaca la regidora de Promoció Econòmica, “l’objectiu d’aquesta campanya ha sigut donar més vida al comerç local, que sempre ha sigut ací, treballant per a oferir-nos els millors productes i assessorar-nos i tractant d’ajudar-nos amb les nostres necessitats, alguna cosa que no podem trobar en una gran superfície”.

Elfs i patges portaran regals als xiquets

Així, per a Baila una de les principals novetats d’enguany és la campanya solidària, que combinarà la il·lusió dels més xicotets i l’ajuda als qui més ho necessiten. Les famílies que ho desitgen, podran encarregar a Papà Noel i als Reis Mags que els seus elfs i patges porten els regals a les cases dels més xicotets i puguen conéixer-los.

Per a això, hauran d’encarregar els regals de les cartes en comerços i establiments locals participants i aportar un donatiu de tres euros en qualsevol d’ells que anirà destinat íntegrament a Creu Roja i Càritas Sant Bartolomé, que repartiran bons-consumició a les famílies que ho necessiten.

Una campanya que sorgeix de la col·laboració “que esperem que siga cada vegada més estreta” entre l’Ajuntament d’Onda i les patronals del comerç, Onda Centre Comercial, i hostaleria, HosturiOnda, que també s’ha traduït en la promoció de regalar experiències gastronòmiques per a aquest Nadal, segons compta Baila.

En paral·lel, tots els que participen en aquesta campanya comercial entraran en el sorteig d’un gran premi de 2.000 euros i 20 premis de 200 euros en forma de val per a utilitzar en qualsevol dels comerços associats a Onda Centre Comercial.

Així, els i les comerciants onders es preparen per a una campanya que els ajudarà a mitigar els efectes econòmics de la pandèmia de la COVID-19, que ha tret a la llum la seua capacitat de resiliència i ha valorat el seu treball, dia a dia, després dels taulells. Per a Baila, “aquesta pandèmia ens ha canviat la perspectiva i sembla que ens hem adonat molt més que darrere de cada botiga hi ha una o diverses famílies que t’assessoren, et donen moltes més facilitats i es bolquen a ajudar-te a trobar el que necessites. Sens dubte, els comerços de proximitat ens donen qualitat, un tracte proper i alegria i llum”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari