Onda impulsa un carril bici com a projecte de ciutat saludable

Onda impulsa un carril bici com a projecte de ciutat saludable
15/11/2019 -

La ciutat d’Onda impulsa el seu projecte de carril bici urbà per a ciclistes i caminantes, operació que es troba dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Aquest projecte recorrerà el nucli urbà des de l’avinguda Sierra de Espadán, l’avinguda Montanejos continuant pel carrer Luxemburg, camí Capamantos, continuant per la CV- 20 i que enllaçaria amb l’avinguda l’Alcora que connectaria amb el carril bici de l’avinguda Sierra de Espadán.

Aquest programa per a convertir Onda en una ciutat saludable es preveu que finalitze en 2020, en el qual han participat el Consell de Salut d’Onda i la Mesa Intersectorial de Salut que alberga a tècnics de l’ajuntament de l’àrea d’urbanisme i sanitat i altres agents socials com a grups polítics locals, personal sanitari, farmacèutic i educatiu, representants de les Associacions de malalts crònics, AMPAs i Associació de Mestresses de casa i Tercera Edat en col·laboració amb la Regidoria de Ciutat Saludable que encapçala Paco Pastor.

Tal com va explicar Paco Pastor, durant la seua intervenció en la III Jornada Xarxa Salut: “la posada en marxa del carril urbà naix per a pal·liar problemes vinculats amb la salut i el benestar social dels veïns d’Onda”.

A més, el regidor va afegir: “el nostre objectiu a mig-llarg termini és connectar els col·legis i les zones esportives amb aquest gran carril bici per a incloure la pràctica de l’esport en el dia a dia dels nostres veïns”.

Aquest projecte ha sigut revelador per al Consell de Salut i Mesa Intersectorial de Salut, ja que ha revelat la necessitat d’accessibilitat que precisa la ciutat.

Una altra de les operacions que es realitzaran amb la cooperació d’Europa és la connexió del carril bici urbà amb els polígons industrials amb l’objectiu de fomentar que les persones vagen amb bicicleta a treballar. A més, uniran la CV-20 amb els polígons i el carril urbà.

Onda Smart City

Un altre dels projectes que contempla l’estratègia EDUSI és el programa Onda Smart City, que durà a terme entre les seues accions: la instal·lació d’uns mesuradors de contaminació que determinaran la qualitat de l’aire que es respira a Onda, així com la col·locació de panells informatius que indicaran tant a ciclistes com a caminantes els quilòmetres que s’han recorregut.

Pastor va recalcar: “promoure la salut en els municipis a través de l’esport és una acció necessària i obligada de l’actual equip de govern”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari