Onda incentiva l'estudi i la formació professional entre els joves per a aconseguir oportunitats laborals

L’Ajuntament ofereix servei de coaching, motivació i visites a empreses amb el programa Jove Oportunitat

Onda incentiva l'estudi i la formació professional entre els joves per a aconseguir oportunitats laborals
13/04/2021 -

Un total de 12 joves d’Onda, d’entre 16 i 21 anys, estan cursant el programa Jove Oportunitat (JOOP) l’objectiu del qual és incentivar la motivació per la formació professional en joves que han abandonat els estudis.

Es tracta d’una iniciativa que duu a terme la regidoria de Joventut, en col·laboració amb l’Institut Valencià de la Joventut, i que inclou visites a més de 20 empreses perquè els adolescents coneguen diferents perfils professionals i s’animen a completar una Formació Professional de Grau Mitjà.

Els participants d’aquest programa són menors de 21 anys, estan en situació de desocupació i inscrits en el sistema de garantia juvenil. Sobre aquest tema, el regidor de Joventut, Vicent Bou, ha destacat que “treballem de la mà de professionals per a ajudar els joves a reinserir-se en el sistema educatiu i laboral, i això implica invertir en la seua formació, motivació i millora de l’autoestima”.

El programa JOOP, que ha arrancat hui i finalitzarà al juliol, s’estructura en cinc mòduls: coaching actitudinal, social, visites a empreses d’acolliment on se’ls mostra el treball real que porta cada titulació de Formació Professional i, finalment, un mòdul de reentrada acadèmica amb trobades mensuals durant el primer semestre del curs següent al de partició en JOOP.

“Aquest curs no sols és útil per a la seua inserció laboral, sinó que aporta als nostres joves una millora quant a qualitat social i de vida”, ha afegit Bou.

Nou Casal Jove

La formació s’imparteix en el Casal Jove d’Onda, que ha tornat a obrir les portes després de renovar les instal·lacions, modernitzar la imatge i ampliar el programa d’activitats i serveis que ofereix a tots els joves onders.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari