Onda inclourà en la senyalització pictogrames i llenguatge braile per a facilitar la comunicació a persones amb discapacitat

Onda inclourà en la senyalització pictogrames i llenguatge braile per a facilitar la comunicació a persones amb discapacitat
03/07/2021 -

L’Ajuntament d’Onda continua treballant per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i instal·larà en la senyalització municipal pictogrames i llenguatge braille amb l’objectiu de facilitar la comunicació a tots els onders i promoure l’accessibilitat.

Així ho ha anunciat el regidor de Benestar Social, Óscar Valero, qui ha destacat que “des del govern municipal fem un pas més en el nostre objectiu de convertir Onda en una ciutat més accessible i amb més qualitat de vida per a tots i totes”. L’actuació suma una inversió total de més de 10.000 euros en senyalització accessible d’edificis públics, parcs i carrers, de la qual un 40% es fa càrrec la Generalitat Valenciana.

Els pictogrames són una excel·lent eina per a donar resposta a la necessitat de fer accessibles els espais públics a totes les persones que tenen greus dificultats en la comunicació i en l’accessibilitat cognitiva. Així mateix, amb el llenguatge braille també es facilitarà la comunicació a les persones invidents.

Web accessible

En la mateixa línia, la web de l’Ajuntament d’Onda ja és una mica més accessible per a tots els usuaris, independentment de la seua edat o capacitats. Això és possible gràcies a la instal·lació d’una interfície intel·ligent que parla, dicta i escolta per a adaptar-se a les necessitats concretes de cada veí, millorant tant l’accessibilitat com la usabilitat.

Aquest innovador sistema es pot activar punxant en la pestanya ‘Manera accessible’ que apareix en www.onda.es. A continuació, l’usuari podrà triar la manera de navegació que desitja: a través del teclat, per comandos de veu, sons, lector de pantalla, utilitzant la ment per a navegar (es requereix un maquinari especial) o bé via botons d’accessibilitat. Després, l’assistent guiarà a la persona pels diferents apartats de la pàgina segons l’opció triada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari