Onda incrementa la seua aposta per la cultura local amb 285.000 euros en ajudes directes per a associacions locals

Prades: “Onda no s’entén sense la seua identitat cultural i aquest govern treballa per incentivar i promoure el talent local”

Onda incrementa la seua aposta per la cultura local amb 285.000 euros en ajudes directes per a associacions locals
10/07/2020 -

L’Ajuntament d’Onda destinarà durant aquest any un total de 285.000 euros a ajudes directes per a les associacions culturals locals. Així ho ha anunciat la regidora de Cultura, Maria Prada de Conflent, després de fer balanç de l’increment de la inversió en cultura i en promoció del talent local durant 2020.

Així, en la Junta de Govern del pròxim dilluns el govern municipal aprovarà l’adjudicació de subvencions per a la realització d’activitats dirigides al desenvolupament i difusió de continguts culturals organitzats per associacions i entitats d’Onda, amb un pressupost total de 19.000 euros encara que la quantia sol·licitada ascendeix a 9.700 euros. Les entitats beneficiàries seran el Cercle Filatèlic, Numismàtic “Ibn Al- Abbar”; l’Associació Tornem amb Música; la Agrupació fotogràfica “l’ Art de la Llum”; i l’Associació “Amics d’Europa”. Cal destacar que aquestes ajudes van ser aprovades per unanimitat de tots els grups polítics en la Comissió Informatives del passat 30 de juny.

A aquesta iniciativa cal sumar la inversió de 275.000 euros en ajudes directes que concedeix l’Ajuntament a la Unió Musical Santa Cecilia d’Onda; a la Societat Artística Musical Vila d’Onda (SAMVO); Casa de Retir El Carmen; l’Associació Cultural Confiances; l’Ateneu Cultural; i l’Associació Cultural Taurina Chicuelina.

Prada de Conflent ha ressaltat que “Onda no s’entén sense la seua identitat cultural, per això aquest govern vol estar al costat de les nostres entitats i treballem per incentivar i promoure el talent local. Junts aconseguirem posicionar Onda com el referent cultural de la província que mereix ser”.

Un estiu al castell

Cal recordar que per a aquest estiu des de les àrees de Cultura i Turisme s’ha programat un complet calendari d’actes al castell, amb entrada gratuïta, adaptat a les mesures de seguretat i protocols necessaris per a la Covid-19.

Així, la campanya ‘Un estiu al castell’ que començarà l’11 de juliol tindrà amb una visita teatralitzada a les 19 hores; el 12 de juliol se celebrarà el teatre infantil ‘La Cassoleta’ amb l’obra Formigues a les 20 hores; el 17 de juliol, en horari nocturn, a les 22.30 hores, es representarà l’obra de teatre La llegenda dels escacs; el 18 de juliol la Big band d’Onda oferirà un concert de Jazz al castell; i, finalment, el 25 de juliol s’ha organitzat una visita teatralitzada a les 19 hores.

Ja a l’agost, el dia 1 es repetirà el concert de Jazz al castell, a les 20 hores; el 8 d’agost es desenvoluparà l’actuació medieval Essència, a les 22.30 hores; i tancarà el cicle cultural dues visites teatralitzades durant els dies 15 i 22 d’agost, a les 19 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari