Onda incrementa la inversió en la nova convocatòria de beques de formació per a persones amb discapacitat

Onda incrementa la inversió en la nova convocatòria de beques de formació per a persones amb discapacitat
01/03/2020 -

L’Ajuntament d’Onda ha convocat les beques de formació en pràctiques per a persones amb discapacitat i dones víctimes de violència de gènere. L’actual equip de govern ha ampliat en número i duració les beques oferides per a aquests col·lectius en risc d’exclusió social. Així, els becats es formaran durant cinc mesos i tindran una remuneració de 600 euros per 25 hores setmanals, augmentant en 100 euros el salari respecte a la convocatòria anterior i en dos mesos el període formatiu.

La tinenta d’alcalde i regidor de Recursos Humans, Igualtat i Seguretat Ciutadana, Elena Albalat, ha comentat que “el nostre objectiu és ajudar i donar l’oportunitat de formar-se a aquestes persones i facilitar-los l’accés al món laboral”.

Per a sol·licitar les beques cal complir una sèrie de requisits i documents que s’hauran de presentar de manera presencial en el Servei d’atenció i tramitació (planta baixa) de l’Ajuntament d’Onda. El termini per a la inscripció és de 15 dies hàbils, a comptar des de l’endemà a la publicació de les bases en el Butlletí Oficial de la Província, en el cas de les beques per a persones amb discapacitat, i de 10 dies hàbils en el cas de les beques per a dones víctimes de violència de gènere. Les bases completes es poden consultar en la web de l’Ajuntament d’Onda i en bop.dipcas.es

Requisits per a persones amb discapacitat

Els beneficiaris de les beques per a persones amb discapacitat intel·lectual o sensorial hauran de tindre entre 18 i 64 anys, ser veïns d’Onda, tindre un grau de discapacitat d’almenys 33 per cent i trobar-se en situació de desocupació. En total es concediran 10 beques.

Requisits per a dones víctimes de violència de gènere

Per part seua, les dones víctimes de violència de gènere hauran de ser majors d’edat fins als 64 anys, ser veïnes d’Onda, reunir la condició de dona supervivent a la violència de gènere acreditada bé a través d’una sentència condemnatòria, una resolució judicial amb mesures per a la protecció de la víctima o una ordre de protecció a favor de la víctima. En total es concediran cinc beques, sumant una més respecte a l’any passat.

Cal destacar que en tots dos casos les persones becades seran supervisades per part d’un tècnic d’ocupació del servei Onda Activa. Com a pas previ a l’inici de la beca, aquest professional realitzarà una valoració de les competències laborals i personals dels candidats seleccionats. Després, donarà suport, intermediació i formació als beneficiaris de les beques en l’acompliment de les seues tasques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari