L'alumnat d'Onda es consciencia sobre els perills després de les noves tecnologies

L'alumnat d'Onda es consciencia sobre els perills després de les noves tecnologies
27/02/2020 -

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) ha oferit en La Cassola, unes xarrades informatives, distribuïdes en tres sessions advertint sobre ciberbullying, ús excessiu de noves tecnologies i privacitat a un total de 350 joves ondenses que cursen 1r d’ESO en els Col·legis Mare Rosa Molas, Verge del Carmen, IES Secció i IES Serra Espadà del municipi.

La regidoria d’Educació s’ha sumat a la formació que des de Serveis Socials i Policia Local ofereix als centres escolars, mitjançant xarrades sobre ciberassetjament al llarg del període lectiu.

Així, els estudiants de cada centre han acudit aquest matí, distribuïts en tres torns. La primera xarrada començava a les 9.00 hores, la següent a les 10.30 hores, i l’última a les 12 hores.

Totes les sessions les ha impartides Ángela María García Valdes, coordinadora del programa Cibercooperantes de l’INCIBE i un referent quant a ciberseguretat es refereix.

Així mateix, Estela Badenes, regidora d’Educació, ha destacat: “Ha sigut un treball de diversos mesos en què s’ha contactat amb aquest organisme per a sumar esforços en un tema que preocupa docents i pares com és l’ús de les noves tecnologies, per la qual cosa es fa necessari cada vegada més educar als nostres alumnes per a fomentar l’ús responsable”.

L’Institut Nacional de Ciberseguretat pretén contribuir al mercat digital de manera que s’impulse l’ús segur de les noves tecnologies. I això és el que han transmés als ondenses durant les xarrades.

A més, durant les xarrades l’INCIBE ha informat els assistents de l’existència d’un telèfon gratuït dirigit a pares i joves, al qual es pot cridar per a resoldre qualsevol dubte sobre l’ús d’internet o recórrer a ell en cas de problema.

En aquesta ocasió, l’INCIBE només ha oferit informació als alumnes de 1r d’Educació Secundària d’alguns centres a causa del temps fitat que tenia la ponent. Per a la resta de centres escolars d’educació primària s’ha oferit la possibilitat que siguen els mateixos centres els que sol·liciten aquestes xarrades.

Badenes ha declarat que durant el curs escolar es continuarà treballant per a oferir totes les eines disponibles als nostres centres escolars i convertir l’educació en el que és, un pilar fonamental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari