Onda inicia una campanya contra els abocaments i l'incivisme amb sancions de fins a 3.000 euros

Onda inicia una campanya contra els abocaments i l'incivisme amb sancions de fins a 3.000 euros
11/07/2020 -

L’Ajuntament d’Onda, davant l’increment d’abocaments il·legals en l’entorn urbà i rural durant les últimes setmanes, ha emprés una campanya de conscienciació per als veïns sobre la correcta gestió de voluminosos i tractament de residus. Així mateix, la Policia Local reforçarà la vigilància en els punts calents on solen aparéixer abocaments, els investigarà i proposarà sancions als infractors de fins a 3.000 euros.

D’aquesta manera, el govern municipal instal·larà senyalitzacions en l’entorn rural per a avisar sobre la prohibició de tirar abocaments així com vinils informatius en els contenidors del nucli urbà. L’objectiu de la campanya és recordar a la ciutadania la infracció de tirar voluminosos, fems, plàstics, enderrocs o altres materials fora dels punts permesos, ja que causen danys irreparables en el medi ambient.

El regidor d’Ordenació del Territori, Juan López, ha explicat que “no podem permetre que s’òmpliga el nostre entorn de fem i quedar-nos de braços plegats davant les conductes incíviques d’alguns veïns. És responsabilitat de tots cuidar Onda i és necessari que tots assumim la importància del reciclatge i del correcte tractament dels residus, ja que l’Ajuntament ofereix tots els serveis i facilitats”.

Ecoparc

L’Ajuntament recorda que en l’Ecoparc poden reciclar la majoria dels seus residus com a electrodomèstics, vidre, paper, cartó, metalls, plàstics, piles, bateries, olis i restes de poda. L’horari és el següent: de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 h. i de 16.00 a 19.00 h. Domingo i festius de 9.00 a 14.00 h.

Recollida de mobles i voluminosos

D’altra banda, el consistori disposa d’un servei gratuït de recollida de mobles i objectes voluminosos. Els ciutadans ho poden sol·licitar telefonant al 964 60 00 50. El dia de recollida és el divendres.

Recollida de cartons per a comerços

A més, des de l’àrea d’Ordenació del Territori també s’ha activat un servei gratuït de recollida de cartons per a comerços durant tots els dimarts, amb la finalitat de no saturar els contenidors de reciclatge. Els interessats poden sol·licitar-ho telefonant al 964 60 00 50.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari