Onda inicia les excavacions en el Palau Taifa per a recuperar més patrimoni històric al castell

Onda inicia les excavacions en el Palau Taifa per a recuperar més patrimoni històric al castell
28/05/2021 -

El castell de les 300 torres d’Onda sumarà valor cultural amb els nous treballs que s’estan duent a terme per a recuperar patrimoni en la zona nord del Palau Taifa, a través de treballs d’excavació. Es tracta d’una important actuació en la qual s’invertiran 300.000 euros, co-finançats al 50% entre el govern municipal i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través de la subvenció del 1,5% cultural concedida a l’Ajuntament.

D’aquesta manera, s’està ja actuant en l’espai ja excavat durant els treballs realitzats en 2010 i que van traure a la llum la composició de les edificacions que conformaven aquesta alcazaba durant l’època islàmica. L’objectiu és recuperar i conservar noves parts d’aquesta fortalesa catalogada Patrimoni Històric Espanyol i Bé d’Interés Cultural.

“Des de l’equip de govern seguim avant amb la nostra aposta per consolidar la ciutat com a referent turístic de la Comunitat Valenciana i el nostre castell com a recurs cultural i turístic de primer nivell”, ha explicat l’edil de Promoció Econòmica, Maria Baila.

Cal recordar que durant aquest any el castell de les 300 torres s’ha convertit en la primera fortalesa accessible de la província de Castelló gràcies a les últimes actuacions del consistori, amb la finalitat d’obrir l’espai a les persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional.

Malgrat la pandèmia per coronavirus, es preveu que el castell d’Onda mantinga el nombre de visitants respecte a l’any passat, entorn dels 40.000, i fins i tot ha incrementat la xifra de turistes durant la setmana passada Santa, superant els 5.000 visitants. Aquest èxit es deu a l’ambiciosa campanya de promoció que ha dut a terme l’Ajuntament d’Onda en tota la Comunitat Valenciana per posicionar la ciutat com a destí de proximitat.

Nous recursos turístics

Aquest positiu balanç també coincideix amb l’increment de recursos turístics que ofereix Onda, sumant el Centre d’Interpretació Vaig moldre de la Reixa – Onda Natura als altres enclavaments com són el castell de les 300 torres i el nucli històric, el Museu del Taulell Manolo Safont, l’embassament del Sichar, la Cova de l’Algepsar, el ermitorio d’El Salvador, la Serra Espadà o el Museu del Carmen, a més de la variada oferta gastronòmica i comercial que ofereix la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari