Onda iniciarà a la fi de mes les obres de remodelació de l'avinguda País Valencià

Onda iniciarà a la fi de mes les obres de remodelació de l'avinguda País Valencià
17/11/2021 -

L’última setmana de novembre començaran les obres del projecte de remodelació de l’avinguda País Valencià com a bulevard comercial. Un projecte cofinançat pels fons FEDER de la Unió Europea que compta amb un pressupost de 926.000 euros que s’encarregarà d’executar l’empresa Guerola Transer SLU, guanyadora del concurs públic.

Durant els pròxims dies, l’Ajuntament remetrà una carta a tots els veïns informant-los del calendari previst d’actuació, que es dividirà per trams, així com dels possibles talls de circulació. A més, el consistori realitzarà una campanya de comunicació en mitjans locals, web, xarxes socials i cartelleria en tota l’avinguda per a informar els residents i resoldre els seus dubtes.

País Valencià és una de les principals artèries de comunicació amb major trànsit i amb un gran nombre de comerços que ara es modernitzarà amb la millora de la seguretat viària, accessibilitat i mobilitat; la dinamització de l’activitat comercial; la millora de la il·luminació; i la instal·lació de major infraestructura verda i arbratge urbà. Tot això sense restar places d’aparcament. Aquesta important inversió s’emmarca en l’Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI) que cofinança la Unió Europea en un 50% a través dels Fons FEDER.

Cal recordar que per a dur a terme el projecte el govern municipal ha dut a terme un procés de participació veïnal mitjançant el qual ha recaptat un total de 244 aportacions dels onders a través d’una enquesta i també ha organitzat taules de participació en les quals s’ha convidat a tots els col·lectius afectats per la remodelació, com són residents, comerciants, hostalers, proveïdors, veïns, turistes, ciclistes, vianants o associacions. La majoria d’enquestats coincideix que els vianants han de tindre prioritat en aquesta via, seguits dels automòbils particulars i dels proveïdors i vehicles dels serveis municipals. Per tot això, el govern municipal ha donat instruccions perquè el projecte tinga especial sensibilitat amb les voreres i rampes, passos per als vianants accessibles, reforç de la senyalització, semàfors, mobiliari urbà, il·luminació i espais verds.

Modernitzar Onda

“Aquesta obra millorarà, embellir i modernitzar una de les principals artèries d’Onda amb l’objectiu que tots els usuaris, tant conductors com vianants i ciclistes, puguen fer ús d’aquesta avinguda de forma més segura, agradable i eficient. En definitiva, el projecte persegueix millorar la qualitat de vida dels onders”, ha explicat l’alcaldessa, Carmina Ballester.

La reurbanització de l’avinguda serà des dels carrers Ben Al Abbar i Alfons Pallarés fins al carrer Cervantes. Així mateix, el projecte contempla en les zones de descans nou mobiliari modern de formigó prefabricat amb formes escultòriques (seient, banc o jardinera) i de vegetació. Es projecta l’agrupació de contenidors creant illes en les quals es col·locaran recipients de les diferents fraccions de reciclatge. El termini d’execució de les obres és de huit mesos a partir de la formalització de l’acta de replanteig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari