Onda inicia les obres per a embellir el túnel d'entrada a la ciutat amb un trencadís ceràmic

Ballester: “Els onders es mereixen una ciutat de la qual sentir-se cada dia més orgullosos”

Onda inicia les obres per a embellir el túnel d'entrada a la ciutat amb un trencadís ceràmic
04/07/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat les obres amb les quals s’embellirà el túnel d’entrada a la ciutat amb la instal·lació d’un gran mosaic ceràmic. Aquest projecte, impulsat pel consistori, s’emmarca en el pla d’acció #OndaBonica que té com a objectiu embellir la ciutat, millorar l’accessibilitat i posar en valor la ceràmica local.

Per a això, l’equip de govern municipal va buscar a dos grans aliats com són els alumnes del Centre Ocupacional El Molí, persones amb discapacitat intel·lectual, i el Grup Pamesa Cerámica que ha donat el material ceràmic que s’ha utilitzat per als panells.

Durant mesos, els alumnes del C.O. El Vaig moldre han elaborat de manera artesanal diferents motius representatius del municipi com són el Castell de les 300 Torres, la Font de Dins, l’Ermitori d’El Salvador, el Portal de Sant Pere o l’Església de l’Asunción, sumant així la seua aportació a aquest projecte que transformarà la imatge de la localitat.

Les obres les durà a terme l’empresa ‘Construcciones Manudavi, SL’ per un import de 257.350,96 € i un termini d’execució estimat de quatre mesos.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha destacat: “Teníem moltes ganes de poder ensenyar el treball que amb tant d’esforç i afecte han elaborat des del C.O. El Molí”.

La primera edil també ha volgut esmentar la importància d’actuar en aquesta zona que es troba en estat de degradació i ha afegit: “Ens vam comprometre amb els veïns a actuar en aquest túnel d’entrada perquè els onders es mereixen una ciutat de la qual sentir-se cada dia més orgullosos”.

Els protagonistes

Els artistes que han dut a terme part del gran mosaic ceràmic que recobrirà el túnel d’entrada a Onda són els usuaris del Centre Ocupacional El Molí. Es tracta d’un centre de formació i de treball que es va fundar en 1979 per a ajudar als alumnes que, una vegada acabada la seua escolarització, es trobaven amb dificultats d’accés al mercat laboral.

Onda Bonica

Cal destacar que el consistori també està executant altres obres que transformaran la vida dels veïns com són la remodelació de l’Avinguda País Valencià, la creació del passeig verd del Riu Sonella, la instal·lació d’una zona de jocs aquàtics al parc de la Ceràmica, la reurbanització de la plaça Corts Valencianes i la construcció d’un circuit Pump Track per a bicicletes i patins.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari