Onda inicia el procés participatiu per a reformar la plaça d'Espanya i el parc de les Tres Cultures

Onda inicia el procés participatiu per a reformar la plaça d'Espanya i el parc de les Tres Cultures
30/01/2023 -

L’Ajuntament d’Onda iniciarà la setmana pròxima el procés participatiu previ a la remodelació de dos llocs emblemàtics de la ciutat com són la plaça d’Espanya i el parc de les Tres Cultures. La modernització dels dos punts de la ciutat tindrà en compte les propostes dels veïns i els comerços de la zona, en un procés amb diferents fases per a promoure la màxima participació possible i sumar totes aquestes aportacions en la redacció del projecte.

Així, a partir de la setmana que ve membres de la corporació municipal tindran reunions amb veïns i comerciants de les dues zones per a conéixer quines són les seues propostes de millora i tindre-les en compte de cara als projectes de remodelació. En una segona fase del procés de participació, el Consistori habilitarà bústies tant en la plaça d’Espanya com al parc de les Tres Cultures. Al costat d’ells hi haurà uns qüestionaris per a emplenar amb preguntes a tindre en compte en els dos espais. A més, aquests formularis també estaran disponibles en la pàgina web de l’Ajuntament per a emplenar-los de manera telemàtica.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha declarat: “Continuem treballant pel nostre objectiu de construir entre tots una ciutat millor per a tots els onders. L’escolta és la millor eina de la política a l’hora d’actuar i garantir un futur de prosperitat per als veïns”.

L’objectiu de la renovació dels dos espais és fer-los més oberts, accessibles i segurs per al gaudi de tots els onders. Així, les noves zones comunes del nucli urbà estaran dissenyades per a fomentar el passeig i la vida sana, minimitzant l’impacte negatiu de les emissions dels vehicles i promovent la sostenibilitat.

Més processos participatius

Cal recordar que el govern municipal ja ha inclòs la participació dels veïns en nombroses remodelacions del seu nucli urbà. Espais com l’avinguda Corts Valencianes ja es va reformar tenint en compte les propostes veïnals.

A més, accions com ‘Barri a barri’ o ‘Millorem Onda’ promouen la relació directa d’anada i tornada de la corporació municipal amb els veïns de la localitat per a conéixer quins són els seus suggeriments i inquietuds amb l’objectiu de millorar el dia a dia a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari