Onda inicia la redacció del projecte de remodelació de l'avinguda País Valencià sumant les propostes veïnals

L’Ajuntament ha dut a terme un procés d’escolta i participació ciutadana que ha reunit un total de 244 aportacions

Onda inicia la redacció del projecte de remodelació de l'avinguda País Valencià sumant les propostes veïnals
30/01/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha encarregat a l’empresa d’enginyeria Vielca el projecte de remodelació de l’avinguda País Valencià com a bulevard comercial i li ha traslladat, amb la finalitat de marcar les directrius d’actuació, les propostes veïnals que ha recollit a través del procés de participació que ha dut a terme. En total, el govern municipal ha recaptat 244 aportacions dels ciutadans a través d’una enquesta i també ha organitzat taules de participació en les quals s’ha convidat a tots els col·lectius afectats per la remodelació, com són residents, comerciants, hostalers, proveïdors, veïns, turistes, ciclistes, vianants o associacions.

Entre els principals suggeriments dels veïns destaquen, per ordre d’importància, la millora de la seguretat viària, accessibilitat i mobilitat; la dinamització de l’activitat comercial; la millora de la il·luminació; i la instal·lació de major infraestructura verda i arbratge urbà. A més, la majoria d’enquestats coincideix que els vianants han de tenir prioritat en aquesta via, seguits dels automòbils particulars i dels proveïdors i vehicles dels serveis municipals.

Per tot això, el govern municipal ha donat instruccions perquè el projecte tingui especial sensibilitat amb les voreres i rampes, passos per als vianants accessibles, reforç de la senyalització, semàfors, mobiliari urbà, il·luminació i espais verds.

Cal recordar que aquesta actuació està prevista de ser executada durant 2021 i 2022 i s’emmarca en l’Estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat (EDUSI) que cofinança la Unió Europea en un 50% a través dels Fons FEDER.

“L’opinió dels veïns ens ha servit per a conéixer de primera mà les necessitats d’aquesta via principal i personalitzar el projecte d’acord amb les demandes dels ciutadans. Aquest govern municipal continuarà fomentant la participació ciutadana per a construir, entre tots, la ciutat que volem”, ha apuntat l’edil de Promoció Econòmica, María Baila.

Onda 2030

En aquesta mateixa línia de participació pública, l’Ajuntament ha sumat a 80 representants veïnals per a desenvolupar l’agenda urbana sostenible ‘Onda 2030’, que guiarà el desenvolupament de la ciutat en convergència als 17 objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU. El resultat del procés participatiu serà un full de ruta consensuat que proposarà accions centrades en la cura de les persones i la igualtat real; el creixement sostenible dels nostres territoris; la protecció del medi ambient; fomentar la pau, justícia i una societat inclusiva; i sumar aliances globals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari