Onda inicia la restauració del retaule de l'ermitori del Salvador

El consistori contracta la direcció d’obra per a documentar, analitzar i supervisar els treballs de recuperació de l’obra sacra

Onda inicia la restauració del retaule de l'ermitori del Salvador
26/12/2021 -

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat el procés de restauració del retaule de l’ermitori del Salvador. Així, s’ha contractat, per 12.744 euros, el servei de direcció d’obra que s’encarregarà de documentar, analitzar i supervisar els treballs de recuperació de l’obra sacra. Hui dia ja s’estan duent a terme els tastos sobre la superfície de l’obra per a comprovar el nivell de deterioració i proposar els corresponents treballs de reparació de les grans clivelles i degradacions de l’estrat daurat que han anat apareixent a causa de la humitat que absorbeix la fusta.

Un compromís complit

La restauració del retaule va ser un dels objectius marcats pel govern municipal que, res més prendre possessió en 2019, ja va remetre al Servei Provincial de Restauració de la Diputació de Castelló un escrit demanant la urgent intervenció sobre l’altar del Santíssim Salvador, patró de la ciutat. El passat 30 de maig l’Ajuntament va tornar a reiterar a la institució provincial la urgència d’actuar sobre el Retaule, però tampoc va obtindre cap resposta. Prèviament, el gener de 2020 es va tornar a requerir, presentant un informe tècnic que avalava la urgent actuació.

D’aquesta manera, després de dos anys sense rebre resposta de la Diputació, l’Ajuntament ha decidit assumir el cost de la restauració.

“No podíem continuar veient com una de les figures més emblemàtiques del nostre municipi continuava degradant-se. És una actuació de summa importància restaurar el símbol de tots els onders i, davant el menystinc de la Diputació a Onda, la podrem dur a terme amb recursos propis” ha comentat l’edil delegat de l’ermitori, Óscar Valero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari