Onda inicia els tràmits per a convertir el tradicional Pastís en producte gastro turístic

Onda inicia els tràmits per a convertir el tradicional Pastís en producte gastro turístic
16/07/2021 -

Si hi ha un producte tradicional que acompanya sempre les celebracions i reunions familiars dels onders és el típic Pastís, una elaboració fornera farcida de tomaca o verdura que compta amb segles d’història i el consum de la qual s’ha popularitzat especialment durant els divendres. Per això, l’Ajuntament ha decidit realçar aquesta recepta única i ha iniciat els tràmits per a declarar-ho producte gastro turístic, un segell de qualitat gastronòmica que permetrà promocionar en l’àmbit autonòmic i nacional aquesta delícia.

Així, des de l’àrea de Turisme del govern municipal es farà partícips a totes les fleques i pastisseries locals amb la finalitat de posar en comú la recepta tradicional i recaptar documentació que permeta acreditar l’antiguitat del Pastís.

Després, es ratificarà en Ple la voluntat de promoure la marca gastro turística i es duran a terme esdeveniments i activitats, com una ruta de degustació, jornades del Pastís o demostracions culinàries, amb la condició de donar a conéixer el Pastís fóra de la localitat i oferint al turista una experiència única entorn d’aquest producte.

Finalment, per a aconseguir el reconeixement final, se sol·licitarà l’adhesió a l’Exquisit Mediterrani (marca gastro turística de l’Agència València de Turisme) i a Ruta de Sabor (marca gastro turística del Patronat de Turisme de Castelló).

Sobre aquest tema, l’edil de Promoció Econòmica, Maria Baila, ha explicat que “el Pastís d’Onda és un producte únic que durant generacions acompanya els millors moments dels onders i ara el posarem en valor amb la condició de donar-ho a conéixer al món i sumar oportunitats als comerços i sector turístic local”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari