Onda inicia el tractament contra el mosquit tigre amb la desinfecció de les zones susceptibles

Onda inicia el tractament contra el mosquit tigre amb la desinfecció de les zones susceptibles
12/05/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat el tractament contra el mosquit tigre mitjançant la desinfecció d’aquelles zones susceptibles de proliferació d’aquesta plaga a la ciutat. Així, el govern municipal ha traçat un pla d’actuació en tot el terme municipal en prevenció de plagues d’aquest insecte davant l’arribada de les altes temperatures després d’un període de pluges.

Un treball que respon als mostrejos de vigilància entomològica que s’han dut a terme durant els últims mesos en diferents zones de la ciutat i que han determinat els punts crítics en els quals podien desenvolupar-se les larves de mosquit tigre. Cal destacar que en el 90% dels mostrejos realitzats es va trobar absència de larves, a causa del pla de contingència que es va aplicant des de fa anys a Onda.

D’aquesta manera, ja s’ha actuat en zones com l’Avinguda Constitució, Avinguda Catalunya, Dr. Fleming, Avinguda Anselmo Coyne, entorn del castell o l’Avinguda de la Mar. Aquest mateix matí els operaris de l’empresa especialitzada Sitra han estat desinfectant els voltants del carrer Monsenyor Fernando Ferris, fins on s’ha desplaçat l’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, per a supervisar els treballs. La tècnica consisteix a aplicar mesures biològiques de control directe sobre les larves que pogueren proliferar en els embornals, sent així respectuosos amb el medi ambient i la salut pública.

“El moment d’actuar per a previndre un problema de salut pública aquest estiu com és la plaga de mosquit tigre és ara i durant els mesos d’hivern que hem realitzat l’estudi. Fruit del pla d’actuació que portem anys duent a terme estem comprovant com els focus de larves estan minvant any rere any i els onders no han de patir les greus picades cada estiu”, ha apuntat López.

Aquestes actuacions de reforç es troben dins del marc d’ajudes que destina la Conselleria de Salut Universal i Salut Pública als municipis que combaten el mosquit tigre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari