Onda obri la inscripció per a la 11a marxa senderista 'Caminant per Onda' que recorrerà els entorns naturals

Onda obri la inscripció per a la 11a marxa senderista 'Caminant per Onda' que recorrerà els entorns naturals
15/09/2023 -

Onda tornarà a celebrar la seua popular marxa senderista ‘Caminant per Onda’ diumenge que ve 24 de setembre. Aquesta és la seua onzena edició i es prepara amb més ganes, si cap, amb la finalitat que els onders i visitants puguen gaudir d’una increïble activitat esportiva i familiar recorrent llocs espectaculars que componen la geografia d’Onda.

El recorregut de la ruta en aquesta edició serà de 10,2 quilòmetres amb un desnivell positiu de 218 metres, i una dificultat mitjana-baixa, que donarà inici en la Plaça El Pla a les 8 hores. Els participants aniran eixint en grups de 30 persones amb dues guies que els acompanyaran durant tot el recorregut i disposaran de diversos punts d’avituallament durant la ruta. Aquest serà un itinerari circular que transcorrerà per llocs i espais naturals com l’Assagador de la Merlota, la cova de Santa Bàrbara o les Coves Gelades, en els quals els senderistes podran contemplar increïbles vistes de la ciutat i gaudir de la naturalesa.

Sobre aquest tema, el regidor de l’àrea de Ciutat Saludable i Paratges Naturals, Paco Pastor, ha subratllat la importància de recolzar projectes que promoguen la salut, manifestant que “Caminant per Onda és una iniciativa essencial per a promoure hàbits de vida saludables”. “Aquest esdeveniment s’ha convertit en una tradició esperada pels onders, i en aquesta ocasió, tornem a oferir una experiència esportiva i familiar única en els nostres entorns naturals”, ha afegit.

Inscripcions i recollida de samarretes

Les persones interessades a participar en l’onzena edició de ‘Caminant per Onda’ poden apuntar-se en la pàgina web http://www.caminantperonda.com/es/ per tan sols 5 euros. Les inscripcions romandran obertes fins al dia 20, a les 15.00 h, de setembre i la recollida de samarretes tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de setembre, de 18.00 a 20.00 h. darrere del pavelló municipal, amb accés per la pista exterior. A més, totes les persones que realitzen la marxa podran gaudir d’un menjar popular al Carrer San Miguel.

Procés participatiu Pulmó Verd

Així mateix, els participants podran aportar la seua visió i idees en el procés participatiu sobre el projecte del Pulmó Verd que tindrà lloc en finalitzar la ruta en El Pla. Així, aportant les seues propostes, entraran en el sorteig de diferents regals.

El Pulmó Verd és un ambiciós projecte que suposarà la major transformació urbana de la història d’Onda i que convertirà l’entrada a la ciutat, actualment copada d’antigues fàbriques en ruïnes i repletes de materials contaminants, en una gran zona verda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari