Onda Inserta aconsegueix ocupació en el sector ceràmic al 70% de l'alumnat de premses i forns

El programa formatiu Onda Inserta, impulsat pel govern municipal, continua generant noves oportunitats laborals als onders. En aquesta ocasió, el 70% dels alumnes del curs de premses i forns ceràmics han aconseguit una ocupació després de superar amb èxit la formació, que inclou pràctiques en empreses locals com a Halcón Cerámicas. Així, la taulellera ha decidit contractar set dels deu onders que estan finalitzant el curs, sent la majoria dones. No obstant això, es preveu la futura inserció de més alumnes en les pròximes setmanes.

El regidor d’Hisenda i Ocupació, Salvador Aguilella, ha pogut comprovar de primera mà el bon funcionament d’aquest programa en les instal·lacions d’Halcón Cerámicas, on ha destacat que “l’èxit d’aquesta iniciativa implica formar als onders i alinear el seu talent amb la demanda laboral real de les nostres empreses, la qual cosa provoca un alt percentatge d’inserció. Continuem treballant per oferir als veïns les millors eines per a potenciar ocupació de qualitat i estable”.

Cal recordar que el mes de març passat el consistori llançava el pioner projecte d’especialització en el sector ceràmic, a causa de la importància que abasta la ceràmica en la zona i com a resposta a les demandes d’empreses a la recerca de treballadors, sobretot en els llocs de forns i premses. Per a això, es va impulsar un ambiciós acord basat en la sinergia administració-empresa, amb l’objectiu de fomentar ocupacions de qualitat i potenciar l’ocupabilitat i inserció laboral dels onders.

Talent femení

És ressenyable que, en el cas de Falcó Ceràmiques, dels 10 onders que realitzen pràctiques, 8 són dones. A més, l’empresa ha decidit incorporar al seu equip, en primera instància, a quatre dones, encara que s’esperen futures insercions.

Al costat de Halcón, altres huit empreses s’han unit al projecte formatiu i d’ocupació, com són Peronda Group, Realonda, Keramex, Compacglass, Onix Cerámica, Argenta Cerámica, Natucer i Azulev Rocersa. Fins hui han acollit a 31 veïns i veïnes per a realitzar pràctiques en els seus centres durant tres setmanes.