Onda instal·la tres bici–tallers urbans perquè qualsevol ciclista puga reparar la bicicleta

Onda instal·la tres bici–tallers urbans perquè qualsevol ciclista puga reparar la bicicleta
24/12/2021 -

L’Ajuntament d’Onda, seguint el full de ruta del pla Onda 2030 i la seua aposta per la mobilitat sostenible, ha instal·lat tres bici-tallers urbans perquè qualsevol ciclista puga reparar a l’instant la bicicleta o unflar les rodes. Així, aquests boxs s’han instal·lat en l’avinguda Sierra Espadán, Avinguda Montanejos i el carrer Copenhaguen, al costat del parc de la Ceràmica, i compten amb diverses eines multiús i un unflador.

L’usuari tan sols ha d’introduir una moneda de 50 cèntims, que en finalitzar la tasca es retorna, per a desbloquejar la porta de seguretat i fer ús dels utensilis. L’onder Óscar Cabedo, ciclista professional del Burgos-BH, va ser el primer a estrenar el bici-taller urbà, acompanyat pel regidor de Ciutat Saludable i Sostenible, Paco Pastor.

“Onda és bressol del ciclisme, centenars de bicicletes recorren els nostres carrers i ara qualsevol aficionat podrà reparar la bicicleta en cas d’emergència i de manera gratuïta”, ha assenyalat l’edil, qui també ha afegit que “és un servei que ens demanaven els ciclistes, ja que moltes vegades no han pogut continuar la ruta per una avaria inoportuna i per no disposar de les eines adequades”.

Cal recordar que Onda compta amb una xarxa de 17 quilòmetres de carrils bici, que uneix el baixador de Betxí amb la Serra d’Espadà.

Patinets i cotxe elèctric

En paral·lel, el govern municipal també ha adquirit per a la seua flota de vehicles un cotxe elèctric i quatre patinets amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat sostenible així com sumar agilitat i eficiència als serveis municipals. A més, els patinets també s’empraran per a cursos de formació viària als joves. Aquesta acció s’emmarca en el pla d’acció Onda 2030 pel compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de l’ONU.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari