Onda instal·la senyalització pictogràfica en edificis públics, parcs i jardins dirigida a les persones amb discapacitat

Els senyals inclouen símbols i llenguatge braille indicat per a persones autistes o amb qualsevol mena de deficiència cognitiva

Onda instal·la senyalització pictogràfica en edificis públics, parcs i jardins dirigida a les persones amb discapacitat
31/12/2021 -

L’Ajuntament d’Onda, en la seua aposta per reduir les desigualtats i millorar dia a dia l’accessibilitat de la ciutat, ha instal·lat senyalització amb pictogrames i llenguatge braille en edificis públics, parcs i jardins amb l’objectiu de facilitar la comunicació de les persones amb discapacitat.

Així, aquells onders amb trastorn de l’espectre autista (TEA), invidents o qualsevol tipus de deficiència cognitiva el tindran una mica més fàcil quan acudisquen a realitzar les seues gestions a l’Ajuntament, o altres dependències municipals, instal·lacions esportives o passegen pels parcs i jardins de la ciutat. Els senyals inclouen símbols i llenguatge braille.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Benestar Social, Família i Majors, Óscar Valero, ha supervisat tota la senyalèctica i ha apuntat que “gràcies a aquestes eines facilitem el dia a dia de les persones amb dificultats de comunicació, els qui ens havien demanat dur a terme aquesta iniciativa i així ho hem complit”.

Seguretat viària accessible

En paral·lel, el consistori ja va instal·lar pictogrames en els senyals viaris com a passos de zebra, la qual permet conéixer a aquelles persones amb problemes cognitius, mitjançant símbols, els quatre passos a seguir abans de creuar. Una acció que reforça la seguretat viària entre la ciutadania.

“L’objectiu d’aquest equip de govern és oferir les mateixes oportunitats a tots i cadascun dels veïns d’Onda, sense cap distinció. Per això dia a dia treballem per fer d’Onda una ciutat més accessible i amb més qualitat de vida”, ha afegit Valero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari