Onda inverteix en educació musical i activitats lúdiques destinant més de 300.000 euros a associacions culturals

L’Ajuntament ha subscrit convenis de col·laboració amb cinc entitats culturals i la Federació de Barris en Festes

Onda inverteix en educació musical i activitats lúdiques destinant més de 300.000 euros a associacions culturals
23/02/2022 -

Mitjançant una inversió directa de 307.600 euros, l’Ajuntament d’Onda revalida la seua aposta per l’educació musical dels joves ondenses així com per l’organització d’activitats culturals i festives, al llarg de tot l’any, de la mà de les associacions locals.

Així, el govern municipal ha subscrit cinc convenis de col·laboració a fi de finançar les escoles musicals d’educands, que duen a terme la Societat Artístic Musical Vila d’Onda (SAMVO) i la Unió Musical Santa Cecilia (UMSCO), així com fomentar les arts i activitats culturals i taurines que organitzen l’Ateneu Cultural, l’Associació Cultural Taurina Chicuelina i l’Associació Confiances, que promou el certamen de curtmetratges ‘En Xicotet’. D’altra banda, també s’ha renovat l’acord anual amb la Federació de Barris en Festes per a ajudar-los a sufragar l’organització dels diferents actes festius.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa, Carmina Ballester, ha comentat que “les associacions culturals i festives conformen la vida de la ciutat i són un aval de qualitat de vida. Aquestes entitats són les responsables de la viva pulsió cultural d’Onda i estarem sempre al seu costat, com ho hem estat durant aquests dos anys de pandèmia”.

Intensa activitat cultural

Aquestes subvencions permeten que centenars de xiquets ondenses puguen estudiar música i dansa així com aprendre a tocar instruments a través de les escoles d’educands de la UMSCO i SAMVO. Amb aquesta aportació també es patrocina el certamen literari de l’Ateneu Cultural, el premi Seny Onder i les diverses presentacions de llibres i recitals poètics que es desenvolupen durant tot l’any.

A més, suposen una ajuda per a dur a terme el certamen de curtmetratges ‘En xicotet’ que organitza l’Associació Cultural Confiances així com per a les activitats relacionades amb la tradició taurina que fomenta l’Associació Chicuelina.

D’altra banda, s’ajuda els barris a sufragar les despeses per a l’adequat desenvolupament dels festejos, l’elaboració dels programes de festes de cada barri i la coordinació de les necessitats d’infraestructures, metges, ambulàncies, veterinaris, assegurances i tècnics necessaris en aquesta mena d’esdeveniments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari