Onda invertirà aquest 2021 1,9 milions en la millora dels seus polígons industrials després d'aconseguir la subvenció de l'IVACE

Onda invertirà aquest 2021 1,9 milions en la millora dels seus polígons industrials després d'aconseguir la subvenció de l'IVACE
25/03/2021 -

L’Ajuntament d’Onda invertirà enguany un total d’1,9 milions d’euros a millorar la competitivitat i les infraestructures dels 12 polígons industrials de la ciutat, dels quals 899.252 euros els aportarà l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) i la resta el mateix consistori. Així, la Generalitat Valenciana ha aprovat el Pla d’inversions que el govern municipal va presentar per a Onda Logistic, aprovat en Ple per unanimitat de tots els grups polítics.

D’aquesta manera, l’equip que lidera Carmina Ballester ha projectat un pla d’acció a mitjà termini, sustentat en una anàlisi detallada de la situació actual que ha comptat amb la participació de les empreses onderes, per a escometre durant els pròxims anys múltiples actuacions basades en el desenvolupament sostenible, la modernització de les àrees i la promoció internacional de la marca Onda Logistic. Mediterranean Business Park amb la finalitat d’atraure noves inversions i generar noves ocupacions a la ciutat i la província.

Sobre aquest tema, Ballester ha apuntat que “continuarem treballant junts de la mà d’altres administracions per a convertir Onda en un dels parcs industrials més competitius del Mediterrani, la qual cosa derivarà en més ocupació per a la nostra terra, en més oportunitats per a tots i a potenciar el talent i la innovació”.

Les actuacions que es duran a terme són: obra civil que permeta la implantació de fibra òptica; control de trànsit a través de CCTV connectat a la Policia Local, per a continuar millorant la seguretat en les àrees industrials; millora de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o energies renovables amb la instal·lació i substitució de 1.079 lluminàries a tecnologia LED, la qual cosa suposa una inversió abundant per a aconseguir reduir les emissions de CO₂ a l’atmosfera i, a més, aconseguir un estalvi econòmic de 93.000 euros en la factura de l’enllumenat públic; serveis contra incendis, amb la instal·lació de més de 100 hidrants per a aconseguir millorar la seguretat contra incendis de les empreses situades en les zones industrials i logístiques d’Onda; millora i ampliació de zones verdes; senyalització i/o identificació de carrers; senyalització horitzontal i/o vertical de trànsit per a millorar la seguretat dels usuaris de les zones industrials; i la millora en el subministrament d’aigua potable, necessària per a acabar de dotar de serveis bàsics a totes les àrees industrials.

A més, en aquests moments l’Ajuntament està duent a terme altres actuacions també essencials per al desenvolupament de les àrees industrials com són el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, els Plans de Seguretat i Emergències i la millora de l’asfaltatge.

11 milions de metres quadrats

Els 12 polígons industrials són UI3 Les Forques, UI4 Corral Roig, Sur10 La trencadella, Sur1 El Colador, Sur9 El Colomer, UI6 Miralcamp, Sur14 El Romeral, UI7 Sis Quarts, Sur8 Sonella, Sur6 El Palmerar, UI8 Baixador de Betxí i Sur13 Entre Rius. Entre tots sumen més d’11 milions de metres quadrats de sòl industrial.

D’altra banda, cal recordar que durant aquesta legislatura l’Ajuntament d’Onda ja ha dut a terme actuacions de millora dels polígons per valor d’1,6 milions d’euros, entre les quals destaca la posada en marxa del pla Onda Logistic que ha suposat l’atracció de grans empreses internacionals a la ciutat i la suma, hui dia, de 75 llicències d’obra major concedides, registrant una inversió total de 59,2 milions d’euros per a ampliar i construir noves naus a la ciutat. Una xifra que duplica totes les inversions registrades durant els últims quatre anys.

Cal ressaltar que aquesta és la primera ocasió en què el govern municipal aconsegueix que l’IVACE concedisca ajudes a tota l’àrea industrial d’Onda, ja que en les primeres edicions no es van presentar projectes i l’any passat la Generalitat va suspendre la convocatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari