Onda inverteix 200.000 euros a millorar la climatització i instal·lacions de la piscina coberta

Ballester: “Hem escoltat als usuaris i actuarem perquè els onders tinguen la piscina que mereixen”

Onda inverteix 200.000 euros a millorar la climatització i instal·lacions de la piscina coberta
26/06/2020 -

L’Ajuntament d’Onda invertirà 200.000 euros a millorar la climatització i adequar les instal·lacions de la piscina municipal coberta durant aquest estiu. Així, el govern municipal ja ha licitat el contracte d’instal·lació d’equips de climatització, per import de 159.696 euros, i, a més, també escometrà obres de millora en vestuaris i sales comunes.

L’equip de govern ha assumit aquesta inversió després d’atendre les demandes dels usuaris, ja que era necessari renovar els equips, que comptaven amb més de 20 anys d’antiguitat, per uns altres més eficients. Entre altres coses, se substituiran les tres màquines i els sistemes individuals de climatització del gimnàs, vestuaris i sala de ciclisme de sala. Aquesta actuació permetrà un ús més eficient de l’energia consumida i l’eliminació d’emissions de gasos fluorats a l’atmosfera per a no danyar la capa d’ozó.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, al costat de l’edil d’Ordenació del Territori, Juan López, i tècnics municipals, ha supervisat personalment les instal·lacions i ha apuntat que “hem escoltat als usuaris i, després de comprovar les deficiències que presenta la piscina, actuarem perquè els onders tinguen les instal·lacions de qualitat que mereixen. L’esport és sinònim de salut i qualitat de vida i aquest govern farà tot el que siga a les nostres mans per a fomentar-lo i posar totes les facilitats als nostres veïns”.

Nova gestió

D’altra banda, cal ressaltar que l’Ajuntament d’Onda ha publicat la licitació del contracte d’explotació, manteniment i gestió de les piscines municipals, tant la coberta com l’exterior. El període de gestió serà de quatre anys, prorrogable fins a un màxim de cinc, per un import total de 659.176 euros. L’empresa adjudicatària començarà a donar servei en setembre.

El contracte exigeix la coordinació de la instal·lació; el control i cobrament d’accessos i recepció; el servei de socorrisme en les zones aquàtiques; la gestió i execució de les activitats esportives; la neteja, desinfecció i manteniment rutinari i tècnic-legal de la instal·lació i de l’equipament, així com de productes de desinfecció i consumibles; la gestió administrativa de la instal·lació; i la gestió i explotació del bar restaurant annex a la piscina descoberta.

Baixada de tarifes

També és ressenyable la reducció en les tarifes que oscil·larà entre 5 i 30% en la majoria d’entrades i abonaments. A més, els onders en situació de desocupació pagaran la meitat del preu normal de l’abonament mensual. I també es redueixen els preus dels bons per a esportistes federats i esportistes d’elit locals.

Amb la finalitat de garantir el correcte funcionament de les instal·lacions públiques i atendre les demandes dels usuaris, el plec administratiu també estipula les tarifes, l’horari d’obertura, les condicions del personal contractat o les tasques detallades que haurà d’escometre obligatòriament l’empresa gestora, amb especial ímpetu en els protocols de neteja i desinfecció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari