Onda llança un ambiciós premi literari dotat amb 20.000 euros: 'Ciutat d'Onda'

Ballester: “La cultura és la millor arma contra l’odi i les guerres, per la qual cosa és necessari invertir en ella”

Onda llança un ambiciós premi literari dotat amb 20.000 euros: 'Ciutat d'Onda'
03/03/2022 -

Acaba de nàixer un nou premi literari a Espanya a l’altura dels principals certàmens. Es tracta del guardó Ciutat d’Onda que promou l’Ajuntament de la localitat i que està dotat amb 20.000 euros, per damunt del Premi Nadal de novel·la. La peculiaritat d’aquesta iniciativa és que les obres candidates, de temàtica lliure, han d’estar ambientades a Onda o contenir alguna referència a la ciutat.

L’alcaldessa, Carmina Ballester, ha sigut l’encarregada de presentar el premi, al costat del tinent d’alcalde Vicent Bou, i ha explicat que “aquesta iniciativa donarà l’oportunitat a milers de lectors descobrir Onda a través dels llibres i ens permetrà unir el nom de la nostra ciutat al dels grans escriptors d’Espanya. La cultura és la millor arma contra l’odi i les guerres i és molt necessari que des dels governs invertim en ella”.

“No sols es tracta d’un al·legat a la bona literatura i un incentiu a la lectura i l’escriptura, sinó que parlem d’una excel·lent campanya publicitària en la qual Onda serà protagonista en totes les llibreries d’Espanya i en milers de llars. Literatura, educació cultural i turisme. Tres valors que s’uneixen en aquest nou repte que segur que ens portarà pel cap alt”, ha afegit la primera edil.

Jurado de prestigi

El jurat estarà conformat per escriptors de rellevància nacional com Víctor del Árbol, Espido Freire, Lola P. Nieva, l’editora Christina Linares i l’autor castellonenc Pablo Sebastià Tirado. Una vegada el jurat haja avaluat totes les obres, es fallarà el premi en una gran gala que tindrà lloc durant el mes de novembre a Onda.

Des d’aquests moments i fins al pròxim 16 d’octubre, els autors ja poden presentar les seues obres, que hauran de ser originals i inèdites, ajunte la documentació detallada en les bases a través del correu electrònic premioliteriodeonda@gmail.com

Així mateix, l’Ajuntament activarà una campanya publicitària a nivell nacional per a donar a conéixer el premi, les bases del qual bases completes es poden consultar en la web www.premioliterariodeonda.es

“Només queda vindre a conéixer aquesta terra mil·lenària, inspirar-se per les nostres muntanyes, castells inexpugnables i places medievals, agafar la ploma i convertir Onda en aquell lloc de Castelló del nom del qual sí que vull acordar-me”, ha conclós Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari