Onda llança una campanya de conscienciació per a evitar l'abandó de mascotes a l'estiu

26/06/2022 -

Un any més, l’Ajuntament d’Onda ha llançat una campanya de conscienciació contra l’abandó de mascotes durant la temporada estival. Sota el lema ‘Aquest estiu vaig amb tu’ el consistori ha publicat un emotiu espot i gràfiques per a difondre en xarxes socials i mitjans de comunicació locals. L’objectiu és conscienciar als propietaris sobre el greu problema de l’abandó animal que s’incrementa durant els períodes vacacionals.

L’edil responsable de Ciutat Saludable, Paco Pastor, ha sigut l’encarregat de donar a conéixer la proposta i ha destacat que “tal com ens vam comprometre continuem treballant per a millorar el programa d’adopció i la conscienciació ciutadana, vital per a evitar abandons. Durant aquests tres anys els onders han demostrat grans valors i sensibilitat en obrir les seues llars a nous membres de quatre potes”.

Aquesta iniciativa reforça la política de sacrifici zero d’animals de companyia que va implantar el govern municipal de Carmina Ballester al costat de la campanya de conscienciació Onda Adopta, gràcies a la qual 247 mascotes abandonades a la ciutat han trobat una nova família en els tres últims anys.

El servei d’adopcions i mascotes perdudes inclou la recollida d’animals abandonats, la seua cura en les instal·lacions i la reubicació dels mateixos en alguna família d’acolliment o entitat. A més, el consistori es fa càrrec de la vacunació i xip de totes les mascotes recollides abans de ser entregades a una nova família.

Campanya de comunicació

Cal destacar que l’Ajuntament d’Onda duu a terme una campanya de comunicació anual amb l’objectiu de fomentar l’adopció dels animals abandonats, a través de la pàgina web i xarxes socials, en la qual s’actualitzen les fitxes de les mascotes per a trobar-los una família. Les mascotes que busquen família es poden consultar en la web municipal www.onda.es.

En paral·lel, el consistori ha iniciat una campanya de registre municipal de gossos de companyia i potencialment perillosos, una mesura que arriba després d’aprovar la nova ordenança sobre protecció, benestar i tinença d’animals de companyia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari