Onda llança una nova edició de Reciclabox per a incentivar la recollida selectiva i el reciclatge

L’Ajuntament continua apostant per un sistema pilot de reciclatge en l’àmbit nacional basat en la ludificació

Onda llança una nova edició de Reciclabox per a incentivar la recollida selectiva i el reciclatge
04/04/2021 -

L’Ajuntament d’Onda fomenta la recollida selectiva de plàstics i el reciclatge amb una nova edició del pioner sistema de ludificació per punts, Reciclabox, desenvolupat per l’empresa Nunsys, en col·laboració amb les àrees d’Innovació i Ciutat Sostenible d’Onda.

Després de l’èxit recollit en la primera edició, en la qual van participar 165 onders i es van registrar 17.685 productes, el consistori ha anunciat una nova edició d’aquest projecte pilot que es realitzarà en la zona compresa entre l’Avinguda Constitució i Avinguda Serra d’Espadà, i entre l’Avinguda Escobedo i l’Avinguda Montendre.

Així, les persones que participen podran acumular punts i aconseguir un dels premis que s’ofereixen. Com a novetat, en aquesta edició es valorarà la compactació de productes per a millorar l’eficiència del reciclatge. La unitat familiar que aconseguisca la puntuació més alta guanyarà una bicicleta de muntanya, mentre que les següents 15 unitats familiars classificades aconseguiran un llibre de narrativa actual.

Gràcies a aquest sistema i a la participació ciutadana, l’Ajuntament podrà recopilar dades i informació útil per a millorar la gestió dels residus. Sobre aquest tema, el regidor responsable de l’àrea de Ciutat sostenible i Saludable, Paco Pastor, ha recalcat la importància d’aquesta iniciativa i ha afegit que: “El nostre objectiu és aconseguir una ciutat més saludable i sostenible per als nostres veïns, i ajudar a la protecció del medi ambient mitjançant campanyes de conscienciació”.

Per part seua, el regidor responsable de l’àrea d’Innovació, Vicent Bou, ha afegit que “des d’aquest equip de govern apostem per emprar les noves eines digitals per a millorar la qualitat de vida i el benestar”.

Senzill funcionament

Participar en aquesta iniciativa és molt senzill. Els veïns hauran de descarregar en els seus telèfons mòbils l’aplicació de Reciclabox, disponible tant a la botiga Google Play Store d’Android com en l’Apple Store per a dispositius IOS. Una vegada descarregada, hauran d’introduir les seues dades personals per a identificar correctament la unitat familiar i ja podran escanejar la bossa i els productes que vulguen reciclar per a sumar punts. Finalment, hauran de realitzar una fotografia a la bossa al costat d’algun contenidor de reciclatge abans de depositar-la en el seu interior. Les persones interessades a participar poden passar per les dependències de l’Ajuntament per a recollir les bosses que porten un codi Qr.

Onda 2030

Cal destacar que aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla d’Acció Onda 2030 que està implementant l’Ajuntament d’Onda, en aquests moments, en concordança amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles de les Nacions Unides i amb els objectius estratègics de l’Agenda Urbana Espanyola.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari