Onda llança un original podcast per a posar en valor el talent onder

Onda llança un original podcast per a posar en valor el talent onder
04/05/2022 -

L’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa una original iniciativa en la qual, a través d’un podcast oficial, es donarà a conéixer el talent i la trajectòria de distingits onders, així com servirà d’altaveu per a aquells veïns que es troben desenvolupant projectes que ajuden a dinamitzar el teixit social.

L’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, rebrà a tots els convidats en una ubicació especial que guarda segles d’història del municipi com és el Museu del Taulell Manolo Safont. En una conversa d’uns 15 minuts, els convidats explicaren la seua trajectòria o projectes per a donar-los a conéixer.

En aquest sentit, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha assenyalat: “Som una terra de la qual podem sentir-nos profundament orgullosos”. “Hem decidit apostar per un format nou que ajude a donar veu a tots els onders que contribueixen al desenvolupament social del nostre municipi”.

Aquest podcast es podrà seguir a través dels canals oficials de l’Ajuntament en Ivoox i Spotify, però també podran visualitzar-se en format vídeo en el canal oficial de YouTube del consistori, així com a través de les xarxes socials.

Dolores Corella

La primera protagonista d’aquest nou format que llança el consistori és la científica i investigadora onders, Dolores Corella Piquer, qui compta amb una reconeguda reputació en la investigació genòmica nutricional a nivell internacional.

És catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública en la Universitat de València i també cap de grup d’investigació Biomèdica en Xarxa dedicat a l’estudi de la Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició. També és llicenciada i doctora en Farmàcia, així com llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments, amb premis extraordinaris de llicenciatura i doctorat, a més d’aconseguir la millor nota de selectivitat de la província de Castelló en el seu moment.

Corella va iniciar la seua formació en Genòmica en l’Institut d’Investigacions Citològiques de València l’any 1989, dirigit pel professor Santiago Grisolía. Des de llavors va treballar en la matèria fins a aconseguir ser pionera a Espanya en la integració de la genòmica en la investigació epidemiològica tradicional, creant en 1998 la primera Unitat d’Investigació en Epidemiologia Genètica i Molecular. Tot això, orientat a la prevenció de les malalties cardiometabòliques a través de la dieta personalitzada.

Aquestes investigacions pioneres li han valgut diversos premis i distincions entre les quals destaca el Premi Rei Jaume I d’investigació mèdica; el Premi Internacional Hipócrates de Nutrició; el Premi Memorial Gregorio Marañón; el Premi Especial Honorífic a la Dona Científica Valenciana; o la recent distinció al Mèrit Científic de la Generalitat Valenciana. Sense oblidar el Seny Onder 2018 al millor sentir i talent ondense.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari