Onda licita el projecte per a embellir el túnel d'entrada a la ciutat amb un trencadís ceràmic

Les empreses interessades podran presentar les seues propostes fins al 25 d’abril

Onda licita el projecte per a embellir el túnel d'entrada a la ciutat amb un trencadís ceràmic
31/03/2022 -

L’Ajuntament d’Onda instal·larà un gran mosaic ceràmic en el túnel d’entrada a la ciutat amb l’objectiu d’embellir un dels accessos principals del municipi.

Per a poder dur a terme aquest projecte, el consistori ha publicat en la plataforma de contractació pública la licitació amb un pressupost base de 292.444,27 euros i un termini d’execució de les obres de quatre mesos. Així, les empreses interessades en la col·locació del trencadís tenen fins al pròxim 25 d’abril per a presentar les seues propostes.

Aquest projecte, impulsat per l’Ajuntament d’Onda, s’emmarca en el pla d’acció #OndaBonica que té com a objectiu embellir la ciutat, millorar l’accessibilitat i posar en valor la ceràmica local. El govern municipal va buscar a dos grans aliats com són els alumnes del Centre Ocupacional El Molí, persones amb discapacitat intel·lectual, i el Grup Pamesa Cerámica que ha donat el material ceràmic que s’ha utilitzat per als panells.

Durant mesos, els alumnes del C.O. El Molí han elaborat de manera artesanal diferents motius representatius del municipi com són el castell de les 300 torres, la Font de Dins, l’ermitori d’El Salvador, el portal de Sant Pere o l’Església de l’Asunción, sumant així la seua aportació a aquest projecte que transformarà la imatge de la localitat.

“El poble d’Onda sempre els estarà agraït per posar tot el seu talent i esforç al servei dels onders”, ha assenyalat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester. La primera edil també ha volgut destacar la importància d’actuar en aquesta zona que es troba en estat de degradació i ha afegit: “Ens vam comprometre amb els onders a actuar en aquest túnel d’entrada perquè els veïns es mereixen una ciutat de la qual sentir-se cada dia més orgullosos”.

Els protagonistes

Els artífexs que han dut a terme part del gran mosaic ceràmic que recobrirà el túnel d’entrada a Onda són els usuaris del Centre Ocupacional El Molí. Aquest centre de formació i treball es va fundar en 1979 per a ajudar als alumnes que, una vegada acabada la seua escolarització, es trobaven amb dificultats d’accés al mercat laboral.

Onda Bonica

Després de la finalització de diferents actuacions, emmarcades en el pla d’embelliment urbà Onda Bonica, com la façana del Mercat Municipal i la construcció d’una façana d’una casa del centre històric, l’Ajuntament està ultimant les obres de remodelació de la plaça Rei En Jaume.

Aquest projecte inclou l’eixample de les voreres per a posar en valor els porxos, l’ampliació de la illeta amb empedrat de pedra per a millorar la seguretat viària i la integració amb l’entorn.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari