Onda licita el projecte museogràfic de la presó del segle XVI com a nou recurs turístic i cultural

Onda licita el projecte museogràfic de la presó del segle XVI com a nou recurs turístic i cultural
08/12/2021 -

El projecte de remodelació de la presó del segle XVI, situada en la medieval Font de Dins, com a nou recurs turístic i cultural continua avançant i, a les obres de restauració que ja estan en marxa, se suma la licitació del projecte museogràfic, publicada ja en la plataforma de contractació pública. Així, les empreses interessades tenen fins al pròxim 17 de desembre per a presentar les seues propostes de contingut i equipament del futur Museu de la Torre de la Presó d’Onda, amb un pressupost màxim de 32.425 euros.

L’objectiu és habilitar un espai dotat de tots els serveis d’atenció al visitant necessaris per a difondre i divulgar la història d’aquest singular edifici. D’una banda, s’exhibirà la col·lecció permanent com a eix vertebrador de la visita, a través d’un cuidat discurs de conceptualització sobre la història de la Vila d’Onda, els usos a què s’ha destinat històricament l’edifici, com a seu del poder municipal i Casa del Consell o Casa de la Vila, com a seu de la Cort del Justícia, màxima autoritat del municipi o el seu ús com a oficina de pesos i mesures. I, d’altra banda, s’adequarà la visita als espais de la torre, amb els seus valors arquitectònics i històrics, així com de les petjades que han perviscut en els seus murs, com a document únic i testimonial.

L’edil de Promoció Econòmica, María Baila, ha explicat que “amb aquesta actuació recuperem un emblema patrimonial d’Onda i complim l’objectiu és sumar un nou recurs turístic i cultural a la ciutat per a complementar l’experiència única al visitant. Onda suma noves experiències per a atraure més turisme de qualitat”.

Edifici amb història

L’edifici medieval està format per dues construccions adossades que estan connectades a partir de la planta segona. En una d’elles es troben les cel·les i la torre del rellotge, mentre que l’altra és de tipologia residencial, amb façana a la plaça de l’Almodí. Els espais que es destinaran a zona museística són la planta primera de la construcció de tipologia residencial, la segona planta per complet i la tercera planta de la torre del rellotge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari