Onda Logistic aconsegueix atraure 54,7 milions d'euros en inversions per a construir noves naus industrials

Onda Logistic aconsegueix atraure 54,7 milions d'euros en inversions per a construir noves naus industrials
05/11/2020 -

El pla d’acció ‘Onda Logistic’ que ha impulsat el govern municipal per a cridar al talent, atraure inversions i sumar noves oportunitats a la ciutat està donant els seus fruits amb 37 llicències d’obra major concedides des de juny de 2019. Les empreses estan triant Onda per a invertir i créixer com demostra la inversió total de 54,7 milions d’euros que s’ha registrat en aquest any i mig per a ampliar i construir noves naus a la ciutat. Aquesta xifra duplica totes les inversions registrades durant els últims quatre anys.

Una de les raons de major pes per a invertir a Onda són els avantatges fiscals que han permés a aquestes empreses estalviar-se un total de 855.000 euros en bonificar l’Ajuntament el 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) en les àrees industrials amb més sòl buit, a més de beneficiar-se d’altres importants descomptes en taxes i impostos.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha explicat que “la promoció internacional, els avantatges fiscals i les millores en els polígons han sigut clau per a aquest boom econòmic i auge industrial a Onda, ja que iniciatives com Onda Logistic no s’estan duent a terme en cap àrea industrial d’Espanya”.

La primer edil també emfatitza que “l’objectiu que ens marquem en el govern municipal és, en primer lloc, consolidar el teixit econòmic i el clúster ceràmic per a mantenir els llocs de treball i facilitar el creixement de les nostres empreses. I en segon lloc atraure a grans empreses internacionals per a diversificar sectors i sumar a Onda més capital humà, més tecnologia i més competitivitat que enfortisquen la nostra economia”.

Treball conjunt amb la Cambra de Comerç

Vist l’èxit de la iniciativa i del bon funcionament de la plataforma ondalogistic.com, la qual en el seu primer mes de funcionament ja ha captat l’atenció de 3.092 professionals de tot el món, el govern municipal ha renovat la col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló per a continuar desenvolupant i millorant aquest pla d’acció en 2021. Durant el pròxim exercici la promoció internacional que s’està duent a terme ara principalment a Regne Unit, s’ampliarà a França i a les capitals espanyoles de Madrid i Barcelona.

Un milió a millorar els polígons

En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha destinat enguany un milió d’euros per a dotar de les millors infraestructures i serveis al parc industrial de la ciutat, que suma més de 12 milions de metres quadrats. Hui dia s’està executant la instal·lació de càmeres de seguretat i un centre de control, la canalització per a fibra òptica, el carril bici interurbà que connectarà la ciutat amb els polígons, el canvi de lluminàries a led, la millora de l’asfaltatge, instal·lació d’hidrants contra incendis o la millora de zones verdes. Totes les actuacions van a càrrec de fons municipals, ja que la Generalitat ha suprimit enguany les ajudes de l’IVACE per a la modernització de polígons. “Si volem atraure a les millors empreses, necessitem les millors infraestructures”, ha conclòs Ballester.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari