Onda Logistic aconsegueix atreure 59,2 milions d'euros en inversions per a construir noves naus industrials

En quatre mesos l’Ajuntament duplica les llicències d’obra major, de 37 a 75, en tot el parc logístic

Onda Logistic aconsegueix atreure 59,2 milions d'euros en inversions per a construir noves naus industrials
09/03/2021 -

En tan sols quatre mesos, de novembre de 2020 fins hui, l’Ajuntament d’Onda ha duplicat les llicències d’obra major concedides, de 37 a 75, per a reformar o construir noves naus industrials en els 12 polígons industrials de la ciutat. Aquest auge inversor a Onda arriba després de posar en marxa el pla d’acció ‘Onda Logístic’ que ha impulsat el govern municipal per a cridar al talent, atreure inversions i sumar noves oportunitats a la ciutat. Totes aquestes obres sumen, en el que portem de legislatura, una inversió total de 59.237.669 euros, una xifra que multiplica per cinc totes les inversions registrades durant els últims quatre anys.

Una de les raons de major pes per a invertir a Onda són els avantatges fiscals que han permès a aquestes empreses estalviar-se prop d’un milió d’euros en bonificar l’Ajuntament el 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) en les àrees industrials amb més sòl buit, a més de beneficiar-se d’altres importants descomptes en taxes i impostos.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha explicat que “la promoció internacional, els avantatges fiscals i les millores en els polígons han estat clau per a aquest boom econòmic i auge industrial a Onda, ja que iniciatives com Onda Logistic no s’estan duent a terme en cap àrea industrial d’Espanya”. La primera edil també ha afegit que “cada vegada són més les empreses que confien en Onda com un destí industrial àgil, modern, competitiu i estable”.

Treball conjunt amb la Cambra de Comerç

Vist l’èxit de la iniciativa i del bon funcionament de la plataforma ondalogistic.com, la qual en el seu primer mes de funcionament ja ha captat l’atenció de 3.092 professionals de tot el món, el govern municipal ha renovat la col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló per a continuar desenvolupant i millorant aquest pla d’acció en 2021. Durant el pròxim exercici la promoció internacional que s’està duent a terme ara principalment al Regne Unit, s’ampliarà a França i a les capitals espanyoles de Madrid i Barcelona.

Un milió a millorar els polígons

D’altra banda, l’Ajuntament ha aprovat, per unanimitat de tots els grups polítics, el pla d’inversions 2021 per a millorar la competitivitat i les infraestructures dels 12 polígons industrials de la ciutat. El pressupost total ascendeix a 1,9 milions d’euros, per als quals ha sol·licitat, també per consens, el cofinançament de la Generalitat Valenciana a través de l’IVACE. Aquest pla d’acció a mitjà termini s’ha sustentat en una anàlisi de la situació actual i ha comptat amb la participació de les empreses instal·lades a Onda.

Les actuacions per a les quals se sol·licitarà la subvenció a la Generalitat són: obra civil que permeta la implantació de fibra òptica; control de trànsit a través de CCTV connectat a la Policia Local; millora de l’enllumenat públic mitjançant la instal·lació de 1.079 lluminàries LED, la qual cosa suposa un estalvi econòmic de 93.000 euros; serveis contra incendis, amb la instal·lació de més de 100 hidrants; millora i ampliació de zones verdes; senyalització i/o identificació de carrers; senyalització horitzontal o vertical de trànsit per a millorar la seguretat dels usuaris de les zones industrials; i la millora en el subministrament d’aigua potable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari