Onda reivindica el mamògraf i la residència de la tercera edat

Ballester: “Continuarem reivindicant dia a dia el millor servei assistencial i la millor sanitat per als ondenses”

Onda reivindica el mamògraf i la residència de la tercera edat
29/10/2019 -

L’Ajuntament d’Onda ha reivindicat de nou aquest matí davant la Conselleria d’Igualtat i Política Inclusiva el servei de mamògraf per a la detecció precoç del càncer de mama en les dones ondenses i de la comarca així com la construcció de la segona residència de la Tercera Edat que porta anys demandant. L’alcaldessa, Carmina Ballester, ha traslladat aquestes demandes dels veïns davant el diputat autonòmic José Juan Zaplana, qui s’ha compromés a instar i recordar al Consell que incorpore aquestes exigències històriques en els pressupostos autonòmics de 2020.

Cal recordar que des de Conselleria van denegar la petició traslladada per Ballester per a posar en marxa el servei de mamògraf en considerar que estaria infrautilitzat per termes de població, al que Ballester ha apuntat que “donaríem servei provisional a una població diària de 4.600 dones, però evidentment hem de comptar amb totes les dones de la comarca de la Serra Espadán”.

I afig Ballester que “en el primer centre de salut d’Onda tenim una habitació perfectament emplomada amb un servei de radiologia que seria apte per a recollir aquest servei des del punt de vista assistencial. Continuarem reivindicant dia a dia el millor servei assistencial i la millor sanitat per als ondenses”.

Residència de majors

Quant a la residència de la tercera edat, hui dia l’únic servei d’Atenció Residencial (Residència d’Ancians Monsenyor Fernando Ferrís) només cobreix 66 places i hi ha 4.297 majors de més de 64 anys empadronats a 1 de gener de 2019 a Onda. Sobre aquest tema, un informe municipal exposa la preocupant situació actual a causa de l’envelliment de la població i al greu dèficit actual de places, amb una taxa de cobertura de l’1,5% (hi ha 1,5 places per cada 100 persones majors), molt inferior al de la resta de ciutats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari