Onda dona la benvinguda a Amazon: “El millor antídot contra la pandèmia és treball i talent”

El nou mega-centre turístic d’Amazon a la Comunitat Valenciana ja ha iniciat la seua construcció i podria generar 1.000 llocs de treball

Onda dona la benvinguda a Amazon: “El millor antídot contra la pandèmia és treball i talent”

El nou mega-centre logístic d’Amazon en la Comunitat Valenciana ja comença a construir-se a Onda. Així ho va avançar ahir El Periódico Mediterráneo i ho han confirmat aquest matí fonts del consistori davant l’expectació i la pugna a la qual es van apuntar diverses localitats castellonenques pel gran impacte econòmic que suposarà el seu aterratge. Una notícia que dóna llum i es posiciona com a “antídot” davant la incertesa i la crisi provocada per la pandèmia, tal com ha assenyalat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

Malgrat que no s’ha donat detalls sobre com serà exactament aquest centre logístic des del consistori, tot apunta al fet que la seua posada en marxa serà una forta injecció d’ocupació no sols per a Onda, sinó per a tota la província. Segons assenyalen diversos mitjans de comunicació, la parcel·la, que es troba en el polígon Sud-13, ocupa 200.000 metres quadrats i generaria més de 1.000 ocupacions.

La seua ubicació estratègica hauria sigut clau en l’elecció del municipi, ja que a aquesta àrea industrial s’accedeix principalment per la CV-20 i es troba a 20 km de Castelló i a 70 de València. Així mateix, la distància al port de Castelló és de 30 km (74 al de València) i de 45 amb l’aeroport (70 en el cas de València).

No obstant això, Onda compta amb un altre as en la mànega: el pla d’acció ‘Onda Logistic’. Segons l’ajuntament, aquest pla, que té com a objectiu atraure talent i inversions, ja ha concedit 37 llicències d’obra major des de juny de 2019, la qual cosa suposa una inversió de 54,7 milions d’euros en un any i mig.

I és que construir naus industrials a Onda gràcies a aquest pla suposa avantatges fiscals, com la bonificació del 50% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) per part de l’ajuntament, així com descomptes en altres taxes i impostos. A més, el consistori ha invertit un milió d’euros a millorar els polígons amb la instal·lació de càmeres de seguretat i un centre de control, la canalització per a fibra òptica, el carril bici interurbà, el canvi d’il·luminació a led, la millora de l’asfaltatge, la instal·lació d’hidrants contra incendis o les millores en zones verdes.

Polígono Sud-13 de Onda

Carmina Ballester, alcaldessa d’Onda, ha donat la benvinguda a l’empresa estatunidenca de venda online: “Quan una empresa ens crida interessant-se pel nostre parc industrial, des de l’administració local posem tota la nostra obstinació a facilitar-los els processos burocràtics i a ser-los tan útils com siga possible. Perquè d’això depenen molts llocs de treball i el creixement de l’economia local i la millora de la qualitat de vida dels onders”.

A més, ha posat en valor la notícia en l’actual context de crisi econòmica derivada de la sanitària per la pandèmia de la COVID-19, que ha afectat especialment a Onda, amb més restriccions que en altres municipis per a contenir el seu avanç. “A Onda afrontem la crisi de cara, amb inversions valentes i projectes ambiciosos que siguen útils a les nostres empreses i els ajuden a tirar avant. Perquè el millor antídot contra la por i la incertesa que provoca la pandèmia és treball i talent”.

Així, Ballester ha assenyalat que “és fonamental avançar-nos a la crisi i posar tots els nostres recursos i eines per a sumar competitivitat a la nostra indústria. El moment és ara per a sumar més ocupacions, qualitat, excel·lència i riquesa a la nostra terra”.

De moment, s’espera conéixer més informació sobre aquesta nova mega-seu des d’Amazon, que es troba en ple procés d’expansió per Espanya amb l’obertura de noves seus logístiques a Alcalá de Henares, Dos Hermanas i la mirada posada a Rubí i Leganés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari