Onda millora en civisme i seguretat en incrementar els efectius policials i reduir el nombre de queixes i robatoris

La Policia Local presenta la memòria de l’any 2021 que destaca per l’augment del servei assistencial i les campanyes de vigilància

Onda millora en civisme i seguretat en incrementar els efectius policials i reduir el nombre de queixes i robatoris
08/02/2022 -

La Policia Local d’Onda ha presentat la memòria anual de serveis prestats durant 2021, unes xifres que corroboren que la ciutat millora any rere any en civisme i seguretat ciutadana. Així, respecte a l’any anterior, han descendit un 29% les queixes veïnals i un 35% en els casals. Per part seua, el nombre de robatoris s’ha reduït a la meitat des de 2018, passant de 89 a 45 denúncies.

Aquesta evolució favorable respon al reforç dels efectius policials, ampliant la plantilla fins als 53 efectius, així com a l’increment de les campanyes de vigilància, que s’han duplicat respecte a 2020 fins a arribar als 401 controls d’alcoholèmia, drogues, velocitat, use cinturó, documentació de vehicles i altres. A conseqüència d’aquesta mesura ha pujat el nombre de denúncies per alcoholèmia o drogues (+42%) i per tinença o consum d’estupefaents (+ 7%).

També destaca la labor humana i assistencial de la Policia Local en atendre 662 veïns en casos d’assistències a menors i majors, malalts mentals, persones embriagues, assetjament, accidents laborals, mediacions veïnals, persones desaparegudes o per defunció, entre moltes altres.

1.500 hores de formació

És ressenyable que els agents de la Policia Local han invertit durant l’any passat més de 1.500 hores de formació, amb l’objectiu d’estar millor preparats per a respondre a les emergències, en aspectes tan diferents com violència de gènere, reconstrucció d’accidents, defensa personal, medi ambient o protecció animal.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Óscar Valero, ha apuntat que “treballem per fer cada dia una ciutat més segura des de la conscienciació ciutadana i el servei policial pròxim, i per a això hem d’invertir en campanyes de sensibilització i en la millor preparació dels nostres agents”.

Per part seua, el Comissari de Policia, Miguel Ángel Izquierdo, ha ressaltat “l’esforç, compromís i professionalitat que demostra cada dia tota la plantilla de la Policia Local amb l’objectiu de fer d’Onda una ciutat més segura en tots els àmbits i agradable per a viure”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari