Onda modifica el traçat del carril bici en la zona de l'Avinguda Alcora

Onda modifica el traçat del carril bici en la zona de l'Avinguda Alcora
12/01/2021 -

Després d’escoltar la preocupació dels veïns de l’Avinguda Alcora i carrers adjacents pel desenvolupament del projecte del carril bici en la zona, el govern municipal ha decidit actuar i modificarà el traçat per a respectar els llocs d’aparcament i, així mateix, millorar la seguretat i accessibilitat dels carrers amb dos nous passos de vianants accessibles.

L’alcaldessa, Carmina Ballester, va assumir les queixes del veïnat i va comprovar personalment els inconvenients que presenta el nou carril en aquesta zona concreta. Allí va reunir els tècnics municipals i als responsables de l’empresa constructora per a proposar conjuntament solucions amb la condició de convertir el carril bici annex a la calçada en ciclo via com en altres tants punts de la ciutat.

A més, l’alcaldessa ha ordenat també als tècnics municipals que en la major brevetat construïsquen nous passos de vianants, i les seues corresponents rampes accessibles, amb la condició d’augmentar la seguretat viària i trencar barreres que dificulten el dia a dia de molts veïns amb problemes de mobilitat.

“Els he demanat als responsables de l’obra que, en un exercici d’empatia, es posen en la pell dels veïns de la zona. Perquè el carril només té sentit si serveix per a millorar la qualitat de vida dels veïns”, ha apuntat la primera edil, qui ha afegit que “una alcaldessa es deu als seus veïns i el meu treball és fer més fàcil la convivència a la nostra ciutat i millorar el benestar de tots els onders”.

Així mateix, l’alcaldessa també s’ha compromés a donar solució a l’evacuació de les aigües de pluja de l’Avinguda Sierra Espadán.

Projecte europeu sostenible

La xarxa de carrils bici urbans i interurbans que està escometent Onda és un projecte finançat per la Unió Europea que persegueix l’objectiu de construir ciutats més sostenibles, més verdes i més netes. “Estic convençuda que si volem deixar als nostres fills una terra millor de la que ens trobem és fonamental apostar per un desenvolupament més ecològic i, sens dubte, la bicicleta és el transport que ha de guanyar espai a les ciutats, però hem de fer les coses bé i en consens amb els onders”, ha comentat Ballester.

“No entenc la vocació de servei públic sense l’escolta activa i treballar per oferir solucions útils als ciutadans. I amb actuacions com aquesta treballem per millorar un poc més la qualitat de vida dels nostres veïns”, ha postil·lat l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari