Onda tira avant una modificació pressupostària per a poder pagar l'increment de 400.000 euros de la factura de la llum

El Ple aprova per unanimitat el Pla Director de Turisme Intel·ligent per a millorar la qualitat del destí

Onda tira avant una modificació pressupostària per a poder pagar l'increment de 400.000 euros de la factura de la llum
04/08/2021 -

Onda ha donat llum verda al Pla Director de Turisme Intel·ligent que persegueix millorar la qualitat del destí a través de l‘oferta, serveis i experiències al visitant i des de la perspectiva de la innovació i el desenvolupament sostenible. Així, en el Ple d’aquest matí s’ha aprovat per unanimitat aquest full de ruta, amb els vots favorables del grup popular i socialista ja que Compromís ha excusat la seua assistència. En aquest Pla, que és exigit per a ascendir a nivell 3 dins de la xarxa de municipis turístics intel·ligents de la Comunitat Valenciana, també s’ha escoltat la veu del sector turístic local.

Entre les propostes que planteja el document destaca la millora de la senyalització turística i dels panells interpretatius de la ciutat en les quals ja està treballant la regidoria de Turisme, l’acte gestió dels recursos, la reestructuració de la web municipal de turisme que s’està duent a terme amb la condició de fer més fàcil la navegació dels usuaris a l’hora de conéixer els horaris i activitats, així com la necessària inversió per a posar en valor nous enclavaments com és el cas de l’antiga presó, les obres de la qual ja han arrancat.

Una altra de les accions que naixen d’aquest Pla és la creació de paquets d’experiències per a fer que les visites dels turistes a Onda siguen úniques i inoblidables. Així mateix, es recalca la importància d’aprofitar la tradició ceràmica de la ciutat per a millorar l’oferta de turisme vinculat a l’artesania.

L’empresa especialitzada TMR Experience ja va presentar a l’abril el diagnòstic turístic d’Onda als empresaris i representants del sector i va aprofitar per a recaptar les seues opinions i aportacions per a enriquir aquest Pla. Així mateix, al setembre es presentarà al sector hostaler i turístic tots els detalls d’aquest pla d’acció per als pròxims anys i, de la mateixa manera, es crearà la taula interdepartamental dins de l’Ajuntament.

Així, el consistori continua amb la seua aposta per avançar com a destinació turística i el desenvolupament del Pla Director de Turisme Intel·ligent amb l’objectiu d’oferir les millors experiències als visitants.

L’edil responsable de l’àrea de Turisme, María Baila, ha sigut l’encarregada de presentar el Pla en sessió plenària i ha destacat que “continuem treballant al costat del sector turístic per convertir Onda en un referent de turisme de qualitat a través de la millora dels serveis, experiències i recursos que ens permeten sumar noves oportunitats”.

Cal destacar que Onda ja va ser reconeguda com a ciutat de la Ciència i la Innovació i ha sigut premiada a nivell nacional pel seu projecte de Smart City. Amb el pla de Desenvolupament de Turisme Intel·ligent Onda torna a apostar per la tecnologia per a millorar l’experiència dels visitants i fomentar el turisme d’interior.

Pujada de la factura de la llum

En un altre punt de l’ordre del dia s’ha aprovat, amb l’abstenció del grup socialista, una modificació pressupostària per a poder fer front, entre altres inversions, a l’increment de 400.000 euros de la factura de la llum per a l’enllumenat públic i instal·lacions municipals. Davant la pujada de les tarifes per part del Govern d’Espanya, els onders passaran de pagar un milió d’euros a 1,4 milions d’euros en il·luminació dels carrers, la qual cosa suposa una aportació extra de 20 euros per veí.

Responsabilitat davant El Salvador

Finalment, l’alcaldessa Carmina Ballester ha tancat el Ple fent una crida a la responsabilitat individual davant la festivitat d’El Salvador del pròxim divendres. “És moment de demostrar, una vegada més, que som un poble responsable i que honrarem al nostre patró des de la prudència i el sentit comú”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari