Onda mobilitza 50.000 euros per a ajudar a pagar la factura de la llum a les famílies més vulnerables

Onda mobilitza 50.000 euros per a ajudar a pagar la factura de la llum a les famílies més vulnerables
13/01/2021 -

L’onada de fred que està patint el país, en plena pandèmia, sumada a la pujada de la factura de la llum ha propiciat que moltes famílies onderes es queden en situació de vulnerabilitat i posen en risc la seua salut al no poder calfar la casa. Davant aquesta situació, l’Ajuntament d’Onda ha decidit actuar i ha activat una partida de 50.000 euros per a ajudar a pagar els subministraments bàsics de l’habitatge, com l’electricitat, a aquells veïns que el necessiten.

D’aquesta manera, a través dels Serveis Socials municipals els onders poden sol·licitar aquestes ajudes dotades amb fins a 380 euros mensuals. Es podran acollir a aquesta convocatòria aquelles famílies que reunisquen els criteris de les bases, que es poden consultar en la web www.onda.es, i es prioritzaran les composicions familiars nombroses, amb membres en situació de desocupació així com la precarietat dels habitatges.

Sobre aquesta mesura, l’alcaldessa, Carmina Ballester, ha explicat que “Onda no permetrà que cap veí veja perillar la seua salut després de la pujada de la factura de la llum en plena onada de fred. No és just que en aquests moments tan difícils s’apuge el preu dels subministraments bàsics i s’abandone a molta gent en situació de vulnerabilitat. Aquest Ajuntament sempre acudirà allí on hi haja un onder que ens necessite”.

Servei d’assistència psicològica i ajuda a domicili

En paral·lel, el govern municipal manté el servei de gestió psicològica-emocional i el servei d’ajuda a domicili als veïns d’Onda davant la crisi sanitària actual. Per a això, des de Serveis Socials s’han habilitat dues línies telefòniques (666 044 078 i 666 042 720) a fi d’atendre, d’una banda, als veïns que presenten dificultats com a por i incertesa davant la situació, professionals del sector sanitari, familiars de malalts per Covid, persones confinades a casa o que hagen experimentat una pèrdua recent d’un familiar. I d’altra banda, també poden dir aquelles persones de risc o que estiguen confinades que necessiten productes bàsics de farmàcia o alimentació. El personal de Serveis Socials se’l portarà a domicili per a evitar que isquen de casa.

Cal destacar que Serveis Socials d’Onda compta amb 16 professionals entre els quals es troben tres psicòlegs que estan atenent un 15% més de crides des que es va decretar l’estat d’alarma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari