Onda ofereix una segona oportunitat als joves que van abandonar els estudis a través del programa JOOP

Onda ofereix una segona oportunitat als joves que van abandonar els estudis a través del programa JOOP
13/02/2022 -

Els joves d’Onda que van decidir abandonar els estudis i tampoc treballen tenen ara una segona oportunitat gràcies al programa ‘JOOP, Jove Oportunitat’ que promou l’Ajuntament. Així, una coach especialitzada acompanyarà a dotze adolescents durant huit mesos i els orientarà en l’àmbit personal i professional amb l’objectiu d’ajudar-los a desenvolupar el seu projecte de vida.

JOOP és una acció cofinançada per l’Ajuntament d’Onda, la Unió Europea i l’Institut Valencià de Joventut (IVAJ) i dissenyada per a motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els seus estudis. L’objectiu de la mateixa és aconseguir que mitjançant una preparació acadèmica completen la Formació Professional de Grau Mitjà. No obstant això, prèviament, requeriran ajuda professional per a desenvolupar la motivació necessària.

A través del programa es realitzen tallers d’assessorament i motivació, impartits per pedagogs i monitors experts en coaching a joves i adolescents. JOOP tindrà una orientació grupal, però també individual, mitjançant la qual conéixer millor a cadascun dels joves, així com la seua situació, pors, preocupacions i objectius.

Sobre aquest tema, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Recursos Humans, Joventut, Innovació i Biblioteques, Vicent Bou, ha recalcat la importància d’ajudar al col·lectiu jove. “Són el futur de la nostra societat i és el nostre deure ajudar-los. En aquestes edats primerenques pot ser que encara no tinguen clar el seu futur i, per això, des de l’Ajuntament tractem d’ajudar-los, motivar-los i servir-los de guia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari