Onda pacta amb Iberdrola tres actuacions per a millorar la seguretat i eficiència de l'energia elèctrica

Onda pacta amb Iberdrola tres actuacions per a millorar la seguretat i eficiència de l'energia elèctrica
08/12/2020 -

L’Ajuntament d’Onda i I-DE, l’empresa distribuïdora d’energia elèctrica del grup Iberdrola, han arribat a un acord per a dur a terme tres actuacions en infraestructures que alberguen centres de transformació amb l’objectiu de renovar les instal·lacions i millorar la seguretat i la qualitat de subministrament elèctric en diverses zones.

Així, l’alcaldessa Carmina Ballester ha mediat amb l’empresa per a traslladar el centre de transformació del carrer San Isidro, instal·lat en una casa de gran valor patrimonial del centre històric, al pròxim edifici de l’Escola Per a Adults. Amb aquesta permuta, l’Ajuntament recuperarà la titularitat d’aquest habitatge amb la finalitat d’adequar-la per a ús cultural.

D’altra banda, es demolirà el centre de transformació situat al carrer Sant Elies, que compta amb una instal·lació antiga, i s’instal·larà un nou en el pàrquing del col·legi Piu XII que permetrà millorar la qualitat de servei de l’entorn. Finalment, s’està en tràmits per a aconseguir la demolició de l’edifici que albergava un antic centre de transformació en la plaça Miguel Hernández i que porta diversos anys inactiu.

“Gràcies als veïns detectem que hi havia instal·lacions elèctriques molt antigues que suposaven moltes molèsties. De manera immediata ens vam posar en contacte amb i-D’i no van dubtar a col·laborar per a solucionar i millorar la qualitat del servei, per la qual cosa vull agrair la seua predisposició i compromís amb l’Ajuntament d’Onda. A més, hem arribat a un acord per a recuperar una de les cases més emblemàtiques del centre històric”, ha explicat la primera edil.

Desenvolupament sostenible

Totes aquestes accions han sigut proposades per Ballester, i acceptades per i-DE, després d’escoltar les peticions i queixes veïnals davant incidències i talls de llum en unes certes zones. Aquest pla d’actuació tindrà una continuïtat durant els pròxims anys amb la finalitat de modernitzar les instal·lacions i canalitzacions d’electricitat, d’acord amb els compromisos de desenvolupament sostenible que ha assumit el govern municipal, en el pla d’acció Onda 2030, per un desenvolupament energètic més eficient i verd.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari