Onda pagarà al desembre 400.000 euros en ajudes del Pla Nou Impuls a quasi 200 autònoms i comerciants

Onda pagarà al desembre 400.000 euros en ajudes del Pla Nou Impuls a quasi 200 autònoms i comerciants
22/11/2021 -

L’Ajuntament d’Onda pagarà durant les pròximes setmanes un total de 403.828 euros en ajudes a autònoms i comerciants locals. Es tracta de la resolució del pla ‘Nou Impuls’ que ha inclòs a sectors oblidats per les ajudes d’altres administracions durant la pandèmia com són les perruqueries, salons d’estètica, floristeries i tallers de reparació de vehicles, motocicletes i bicicletes d’Onda.

Aquesta inversió del govern municipal, cofinançat també per la Diputació de Castelló, es distribueix en ajudes que oscil·len entre els 2.000 i 4.000 euros per beneficiari. Els tècnics de l’Ajuntament han tramitat en temps rècord, en tot just dues setmanes, totes les sol·licituds per a poder pagar com més prompte millor als autònoms.

“Després d’escoltar les justes queixes de comerços onders que no han optat a ajudes decidim actuar des del govern municipal per a ajudar-los a tirar avant. La pandèmia ens ha ensenyat que aquesta societat necessita governs àgils, útils i eficients amb capacitat per a actuar quan vénen dies foscos, per això tot l’equip tècnic i polític d’aquest Ajuntament es va deixar la pell, treballant a contrarellotge, per a posar en marxa aquestes subvencions tan necessàries que, després de sis mesos, per fi la Diputació ha disposat la seua part”, ha comentat l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester.

2,6 milions en ajudes directes

Després de ser pioners en la posada en marxa d’ajudes a autònoms, comerços i empresaris durant la pandèmia, amb una inversió d’un milió d’euros, tot seguit el consistori va activar el Pla Supera, amb 300.000 euros extra, per a ajudar als negocis que van haver de tancar per rebrots de Covid. A més de les ajudes parèntesis dotades amb 710.000 euros. A aquests tres plans li va seguir el Pla Resistir i la iniciativa del bo ‘Més Comerç’, amb un pressupost de 250.000 euros i sota l’objectiu de fomentar les compres en els comerços d’Onda a través de 25.000 bons descompte per valor de 10 euros, dels quals ja s’han canviat quasi tots.

En total, l’Ajuntament suma més de 2,6 milions d’euros dirigits específicament a ajudar els empresaris, comerciants i autònoms a superar aquesta greu crisi i mantenir les seues persianes alçades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari