Onda mostra el seu patrimoni històric amb una ruta poètica i una activitat d'arqueologia en família

Onda mostra el seu patrimoni històric amb una ruta poètica i una activitat d'arqueologia en família
22/03/2022 -

Després de l’èxit de les passades edicions, la Regidoria de Turisme d’Onda continua posant en valor el seu centre històric a través d’una original activitat d’arqueologia en família i una ruta poètica. L’objectiu del consistori és atraure els visitants per a transmetre’ls la història i tradició que emboliquen a la ciutat medieval.

Totes dues activitats seran gratuïtes i tindran com a punt de partida el Castell de les 300 Torres. Aquesta fortalesa del s.X s’ha convertit en un dels reclams del municipi i ara els visitants podran conéixer de prop les noves excavacions que s’han realitzat en la zona nord del Palau Taifa.

A més, podran realitzar un recorregut pel centre històric, declarat conjunt historicoartístic i Bé d’Interés Cultural (BIC) l’any 1967, que inclou diversos espais singulars com la ‘Font de Dins’, les ‘Escaletes dels gats’, la ‘Font del Sabater’ i l’Església de l’Asunción, entre altres.

Així, el dissabte 16 d’abril, a les 18.00 h, es durà a terme l’activitat d’arqueologia en família, amb una visita guiada per a adults i un visita amb taller per a xiquets d’entre 6 i 12 anys. D’altra banda, el diumenge 24 d’abril, a les 12.00 h, els visitants podran gaudir d’un recorregut pels carrers d’Onda en el qual es recitaran poemes de dos il·lustres poetes que van demostrar un gran amor i simpatia cap a Onda com van ser Ibn Al-Abbar i Ana Rebeca Mezquita.

Sobre aquest tema, la tinenta d’alcalde i responsable de l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme d’Onda, María Baila, ha destacat que: “ens agradaria que els visitants coneguen tots els encants de la ciutat i gaudisquen d’un recorregut divertit pels carrers del municipi”. A més, ha ressaltat la importància que tenen aquestes activitats per a l’entramat social. “Cada visita és una oportunitat per a donar a conéixer la nostra història, però també la nostra gastronomia i productes”, ha conclòs Baila.

A més, la Regidoria de Turisme també ha programat una visita teatralitzada per al dissabte 23 d’abril, en la qual dos personatges abillats amb vestimentes d’època donaran a conéixer la història del municipi amb un particular to d’humor.

Les persones interessades a participar en alguna d’aquestes activitats poden apuntar-se a través del correu electrònic de l’Oficina de Turisme onda@touristinfo.net o trucant al telèfon 964 60 28 55.

Visites teatralitzades

Durant els pròxims mesos, es prolongaran les visites teatralitzades, que es realitzaran els dissabtes alterns durant els dies 23 d’abril i 21 de maig a les 18.00h; 11 i 16 de juny i 20 d’agost a les 19.30h; 17 de setembre i 8 d’octubre a les 18.00h; 5 de novembre, 4 i 8 de desembre a les 12.00h.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari