Més de 200 ondenses pedalen per a reivindicar la mobilitat sostenible i l'ús de la xarxa de carrils bici

Més de 200 ondenses pedalen per a reivindicar la mobilitat sostenible i l'ús de la xarxa de carrils bici
06/06/2021 -

Onda ha celebrat aquest matí la gran festa de la bicicleta amb una marxa familiar que ha concentrat a més de 200 bicis amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible i saludable per la ciutat així com l’ús de la recentment estrenada xarxa de 17 quilòmetres de carrils bici, que uneix el baixador de Betxí amb la Serra d’Espadà.

L’Ajuntament ha decidit recuperar el Dia de la Bicicleta, després d’anys sense celebrar-lo, amb un recorregut apte per a tots els públics de quatre quilòmetres, formació viària, regals, sortejos, animació i exhibicions de ciclisme. L’èxit de la convocatòria ha sigut notable, ja que es van esgotar les inscripcions durant la primera setmana.

El speaker de la Volta, Juan Mari Guajardo, ha sigut l’encarregat de dinamitzar l’esdeveniment, que ha arrancat amb el lliurament d’un bidó i màscara d’obsequi a tots els participants. Prèvia a l’eixida, en el Raval de San José, la Policia Local ha impartit unes directrius sobre seguretat viària. Al retorn, s’han dut a terme els sortejos d’una bicicleta i equipament ciclista, en la qual col·labora també la Fundació de la Caixa Rural. Finalment, l’escola de ciclisme d’Onda ha delectat a tots els participants amb una exhibició de tècnica en la plaça. L’esdeveniment ha sigut coorganitzat pel Club Ciclista Sepelaco i s’ha desenvolupat amb tots els protocols sanitaris i de seguretat que exigeix la situació.

“Volem agrair a tots els ondenses que han tret hui les seues bicis per a reivindicar el transport sostenible i ensenyar a les futures generacions l’afició sana del ciclisme i l’estil de vida saludable. Onda és ciutat ciclista i bressol de grans esportistes i per això aquest govern municipal continuarà donant suport a iniciatives que ens facen créixer com a ciutat de l’esport”, ha destacat l’edil d’Esports, José Vicente Iserte, qui ha participat en la marxa en companyia del regidor de Ciutat Saludable, Paco Pastor.

Projecte europeu

El projecte Carrils Bici Onda Mobilitat Saludable, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), ha completat la xarxa cicloturista ja existent en el nucli urbà i, d’altra banda, ha connectat la ciutat amb el carril bici que transcorre paral·lel a l’autovia, en el baixador de Betxí. Hui dia, Onda suma una longitud total de 17 quilòmetres de trams de carril bici interconnectats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari