Onda insta a la Generalitat i la Diputació a activar ajudes per al sector taurí

Onda insta a la Generalitat i la Diputació a activar ajudes per al sector taurí
08/06/2020 -

El Ple de l’Ajuntament d’Onda, que se celebrarà aquest dimecres 10 de juny via telemàtica, aprovarà una moció conjunta que presenten els grups popular i socialista en defensa del sector taurí valencià, un dels més perjudicats per la crisi del coronavirus. Així, en el document s’insta a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de Castelló al fet que activen ajudes urgents per a la supervivència de les ramaderies de la província.

En concret, es proposa que el Consell aprove un Pla de Recuperació i Promoció del Sector Taurí Valencià que permeta la supervivència de la totalitat de ramaderies de caps de bestiar braus valencians i que, de manera immediata, es cree una línia d’ajudes per a l’alimentació del bestiar i la seua atenció sanitària.

D’altra banda, també s’insta la Diputació de Castelló que destine la inversió de la convocatòria 2020 de subvencions per a la realització d’activitats taurines de la província, en aquells casos en què les associacions renuncien a organitzar els actes previstos, a crear una línia d’ajudes directes per al sector ramader de la província.

Quant al Govern d’Espanya, l’Ajuntament d’Onda demana la supressió del pagament de la quota d’autònoms del sector, o la seua devolució, des que es va decretar l’estat d’alarma fins que les limitacions a les celebracions taurines finalitzen.

Sobre aquest tema, l’edil de Festes i Cultura, Maria Prada de Conflent, ha comentat que “ara més que mai és moment de recolzar al sector perquè els bous són el nostre senyal d’identitat i pilar fonamental de l’economia de la província. A Onda cada any els esdeveniments taurins atrauen milers de visitants i generen importants ingressos en els negocis locals. Per això les administracions superiors han de ser sensibles a aquesta difícil situació que està passant el sector i tirar-los una mà per a tirar avant”.

300 milions de pèrdues

Segons estimacions, el sector de Bous al Carrer pot veure’s obligat a sacrificar més de 6.000 de les 9.500 caps de bestiar de què disposa en la nostra comunitat autònoma amb unes pèrdues directes per a les ramaderies autòctones de 84 milions d’euros i per al conjunt del sector de 300 milions.

La desaparició dels actuals bestiars suposarà que molts municipis en el futur no puguen contractar aquests serveis i en el cas de fer-lo els preus futurs siguen, per l’escassetat d’oferta, a preus molt elevats. A més del mal econòmic, existeix un evident perjudici social, vinculat al caràcter festiu dels seus actes que, en la majoria de municipis valencians, conforma el cor de les celebracions patronals o fundacionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari