Onda demana a la Generalitat 822.000 euros de les inversions en centres educatius públics d'infantil i primària

Onda demana a la Generalitat 822.000 euros de les inversions en centres educatius públics d'infantil i primària
16/11/2020 -

La conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana deu als onders, hui dia, un total de 822.480 euros en factures impagades del Pla Edificant i d’altres inversions per a reformar els centres educatius d’Onda.

Així ho ha fet públic, en un exercici de transparència, el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament, Salvador Aguilella, qui ha explicat que “el consistori ha hagut d’avançar els diners a les constructores perquè puguen seguir avant amb les obres dels col·legis. El Pla Edificant està sent un fracàs, en els pocs llocs on s’estan millorant les infraestructures educatives públiques és perquè tota la despesa l’assumeixen els ajuntaments, quan la competència és al cent per cent de la Generalitat Valenciana”.

Concretament, la majoria de les factures corresponen a les obres executades durant aquest estiu en els CEIP Pio XII, Mestre Caballero i Balltasar Rull, així com en el projecte d’ampliació de la Secció IES Serra d’Espadà.

En el CEIP Pio XII s’ha remodelat la zona exterior de l’edifici mitjançant la construcció d’una rampa d’accés, pintat de pati amb producte antilliscant, un mur de contenció i s’ha formigonat els parterres d’arena. Per part seua, en el CEIP Mestre Caballero s’ha actuat en la zona de circulació exterior amb una coberta entre els edificis i s’ha treballat en la millora de l’eficiència energètica i en el condicionament de les aules.

D’altra banda, en el CEIP Baltasar Rull s’ha reformat i adequat la zona exterior, condicionant la zona enjardinada i construint un magatzem per al gimnàs, així com la millora de finestres i de la recollida d’aigües pluvials.

Obres d’urgència

En paral·lel, la deixadesa de la institució autonòmica ha fet que l’ajuntament es veja obligat a destinar 25.000 euros a fons perdut per a finançar part de les obres d’urgència que necessitava el CEIP Miralcamp abans de l’inici del nou curs escolar.

El centre presentava desperfectes en els taulells de la façana que posaven en risc la integritat física de l’alumnat i vianants, així com l’arranjament del cautxú de la zona d’esbarjo infantil que utilitzen els alumnes de 2 a 5 anys.

“Aquests llargs retards en el pagament de factures estan condicionant l’estabilitat financera dels ajuntaments en tota la província. Ens conviden a assumir inversions que suposen un esforç econòmic molt gran per als comptes municipals i després no compleixen amb els terminis de pagament. Puig i els seus socis només busquen eixir bé a la foto i anunciar serveis i obres a costa dels diners dels ajuntaments”, ha manifestat Aguilella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari