Onda instal·la un pioner sistema intel·ligent de reg que estalvia un 30% en el consum d'aigua i energia

Onda instal·la un pioner sistema intel·ligent de reg que estalvia un 30% en el consum d'aigua i energia
21/02/2022 -

L’Ajuntament d’Onda avança en el seu projecte de convertir la ciutat en un lloc sostenible i respectuós amb el medi ambient, en el qual es prioritze la qualitat de vida dels seus habitants. En aquesta línia, i seguint el pla d’acció Onda 2030 que persegueix aplicar la gestió sostenible en les polítiques públiques, s’han dut a terme noves accions innovadores com la instal·lació d’un pioner sistema intel·ligent de reg que estalvia fins a un 30% en el consum d’aigua i reduint notablement les emissions de CO₂ al medi ambient.

Així, de la mà de l’empresa IoTsens, s’ha posat en marxa aquesta tecnologia al Parc de la Ceràmica i el parc del Molí de la Reixa. Mitjançant aquesta eina es pot monitorar el consum, activar de manera remota i automatitzar el reg segons les condicions ambientals registrades per sensors, desplegats per tot el terme municipal d’Onda.

Sobre aquest tema, l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, ha defensat que “si creiem en el futur i volem que les pròximes generacions gaudisquen d’unes bones condicions de vida, no hi ha una altra solució que cuidar el món en el qual vivim. Per això des del govern municipal estem treballant per deixar una ciutat millor de la que ens trobem a les generacions esdevenidores, assentada en els pilars de la sostenibilitat i la cura del medi ambient”.

Qualitat de l’aire

D’altra banda, dins de l’estratègia Onda Smart City també s’han ampliat els punts de sensors de mesurament de qualitat de l’aire, que han passat de tres a set, i que es troben distribuïts per diferents punts del municipi en els quals es duu a terme una alta activitat industrial o social, amb la finalitat de regular els nivells acústics i de contaminació ambiental i així garantir el benestar dels onders.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari