Onda posa en marxa #EnFiraZeroZero per a conscienciar sobre la violència de gènere i el consum responsable

Onda posa en marxa #EnFiraZeroZero per a conscienciar sobre la violència de gènere i el consum responsable
18/10/2021 -

L’Ajuntament d’Onda, a través de les àrees d’Igualtat, Seguretat Ciutadana i Benestar Social, ha presentat aquest matí la campanya #EnFiraZeroZero que persegueix l’objectiu de conscienciar als onders i visitants, especialment entre els joves, sobre la violència de gènere i el consum responsable d’alcohol durant la setmana de festes patronals.

Així, el govern municipal ha elaborat material informatiu i promocional que repartirà a les penyes amb la finalitat de sensibilitzar sobre la importància de gaudir d’unes festes lliures de violència i promoure zero consum d’alcohol i tabac entre els menors. Els casals i penyes podran recollir el kit promocional en el Teatre Mònaco el dimecres de 17 a 20 hores i el dijous de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Des de l’Ajuntament se’ls animarà que compartisquen en el nou perfil d’ instagram de l’àrea d’igualtat fotografies per a visibilitzar la campanya entre el públic jove.

Per a això, també es compta amb la col·laboració dels establiments hostalers i la Fonda de la Tapa que compartiran en els seus locals els cartells informatius de la campanya al costat d’altre material promocional.

En paral·lel, la Fira tornarà a comptar amb un Punt Violeta, atés per la promotora i agent d’igualtat, per a denunciar agressions sexistes durant els dies de concert en el recinte multiusos així com durant el Dia de Paelles.

Onda SOS

L’edil de Seguretat Ciutadana i Igualtat, Elena Albalat, també ha recordat que tots els onders poden sol·licitar en la Policia Local la instal·lació de l’aplicació Onda SOS per a poder usar-la en cas d’emergència. Albalat ha explicat que “hem treballat conjuntament en aquesta campanya per a promoure unes festes des del respecte i la solidaritat, visibilitzant problemes socials com les agressions sexistes, que han de ser denunciades així com tots els comportaments violents i el consum il·legal d’alcohol i substàncies”.

Per part seua, el regidor de Benestar Social, Óscar Valero, ha apuntat que “des de la Unitat Preventiva de Conductes Addictives ens sumem a aquesta iniciativa per a incidir que en els menors l’alcohol ha de ser zero i advocar per un consum responsable entre els adults, perquè si et passes, t’ho perds”.

Ronda de la Policia Local

La Policia Local també s’ha adherit a aquesta campanya i durant aquesta setmana visitarà casals per a informar sobre les normatives i explicar com actuar en cas de ser testimonis de conductes violentes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari