Onda posa en marxa la primera escola d'igualtat del municipi sota el títol 'Que bona Onda!'

La regidoria d’Igualtat impartirà cinc jornades temàtiques dirigides a docents, AMPA i públic en general

Onda posa en marxa la primera escola d'igualtat del municipi sota el títol 'Que bona Onda!'
06/11/2021 -

L’Ajuntament d’Onda, al costat del Centre de Formació, Innovació i Recursos per al Professorat (CEFIRE) de la Generalitat Valenciana, ha posat en marxa la primera escola d’Igualtat del municipi, sota el títol ‘Que bona Onda!’. L’objectiu de la iniciativa és educar en igualtat i en valors per a aconseguir una societat més justa sense violència de gènere ni discriminacions.

La regidoria d’Igualtat ha preparat cinc jornades dirigides a docents, AMPA i públic en general, que es podran seguir tant de manera presencial com en línia. Més de 170 persones s’han inscrit ja a aquest programa que recollirà xarrades i ponències que versaran sobre temes com: Per una educació igualitària: diferents però iguals; Educar en igualtat per a detectar i previndre la violència de gènere; Agents de canvi enfront de la violència de gènere i cap a la igualtat; Bones pràctiques en els centres educatius; i Xarxes socials i adolescència.

Cal destacar que entre els ponents que participaran en aquesta primera edició es troben Irene Alegría, Marina Marroquí i la fundació Ana Bella. Així mateix, la unitat promotora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Onda impartirà una ponència sobre el paper de la unitat d’Igualtat municipal en la coeducació i prevenció de la violència de gènere, mentre que l’oficial de la Policia Local d’Onda i responsable del grup VIOGEN, José Antonio García, serà l’encarregat de presentar les accions que es realitzen des de la Policia Local en matèria d’igualtat i violència de gènere.

La tinenta d’alcalde responsable de l’àrea d’Igualtat i Seguretat Ciutadana d’Onda, Elena Albalat, ha apuntat que “creiem que és essencial treballar en la labor de conscienciació, prevenció i educació en matèria d’igualtat. Des de la Unitat d’Igualtat ens esforcem a fomentar una societat més justa i acabar amb les conductes violentes”.

Primera jornada

En la jornada de hui, titulada Per una educació igualitària: diferents, però iguals, han participat els ponents: Irene Alegría, Javier Oliver i Aitana Muñoz Huedo, qui han explicat el camí cap a una educació inclusiva, com respectar les diferències per a tindre les mateixes oportunitats i una introducció al concepte de coeducació, respectivament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari