Onda posa en marxa un programa educatiu-emocional per al reforç afectiu a xiquets i xiquetes i joves

Onda posa en marxa un programa educatiu-emocional per al reforç afectiu a xiquets i xiquetes i joves
15/04/2021 -

L’àrea d’Educació i Formació de l’Ajuntament d’Onda activa aquest dissabte el programa educatiu-emocional i de dinamització social en el temps lliure dirigit a la població infantil i adolescent de la ciutat, d’entre 6 a 14 anys, que han patit episodis d’angoixa, ansietat o conductes asocials provocades per la situació de pandèmia.

Es tracta d’una iniciativa, subvencionada per la Generalitat Valenciana, que persegueix oferir pautes i recursos de suport emocional i social, a través d’activitats dirigides per professionals, a fi de millorar la salut, tant física amb hàbits saludables com psicològica, d’aquells estudiants la conducta dels quals s’ha vist afectada durant els últims mesos per l’estat d’alarma sanitària. Els centres educatius de primària i secundària seran els encarregats d’identificar, mitjançant un qüestionari, i derivar a aquells xiquets i adolescents que presenten símptomes d’estrés, ansietat o problemes de conducta i atenció. Després del consentiment familiar, els alumnes passaran a formar part d’aquest programa que es desenvoluparà els dissabtes i en grups màxims de 10 persones, fins a un màxim de 40 participants.

La regidora d’Educació i Formació, Estela Badenes, ha sigut l’encarregada de presentar la iniciativa i ha destacat que “la pandèmia ha deixat empremta també en els joves onders i volem ajudar-los a recuperar la normalitat a través d’aquest programa”.

Les activitats, que durà a terme l’empresa Món d’Animació, se centraran en quatre grans eixos temàtics: art, esport, oci i cultura. La programació concreta de cadascuna de les activitats dependrà de l’evolució de cada grup, així com dels seus interessos i motivacions. Totes les accions comptaran amb els protocols anti Covid i les mesures de seguretat i higiene per a la protecció dels participants i de l’equip d’educadors.

Dades alarmants

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància, UNICEF, alerta de l’impacte de la pandèmia en xiquets i adolescents, ja que el 85% d’ells han patit algun tipus d’angoixa, pèrdua d’hàbits d’estudi, tristesa o trastorns de conducta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari